Tényleg olyan jó az egészségünknek a KÓKUSZ-ZSÍR? Nincs helyette valami ugyanilyen hasznos HAZAI zsiradék a főzéshez?
Figyelt kérdés
#kókusz-zsír #egészséges zsiradékok
2016. okt. 27. 12:35
1/12 anonim válasza:
Mangalica-zsír. Éppúgy egészséges, mint a kókusz-zsír.
2/12 anonim válasza:
A sima zsir is jo, csak az etolajat, margarint keruld, mert hidrogenezett es a szervezet nem tudja lebontani, mert transzzsirsavak vannak benne, ami a termeszetben nem fordul elo, ezert nem tudja lebontani a szervezet es lerakodik az erekben.
3/12 anonim válasza:
Az étolaj NEM hidrogénezett!
A "finomított" étolajat hexánnal kezelik meg mindenfélét bűvészkednek vele (a kókuszzsírral is!), de nem hidrogénezik vagy észterezik. Lehet kapni hidegen sajtolt natúr étolajakat is, alig kerülnek többe.
4/12 anonim válasza:
Egyébként a házi vágásból származó mangalicazsírt én is ajánlom. Jó ízű és egészséges. (Felváltva használom a 100% natúr étolajjal, mikor mivel ennél szívesebben az adott ételt, vagy mi illik hozzá.)
5/12 A kérdező kommentje:
JÓ Ötletek, köszönöm, megpróbálom őket.
2016. okt. 28. 07:59
6/12 Szűcs Emese Dóra válasza:
Sokkal egészségesebb , mint a hagyományos olaj . És az a hír is igaz ,hogy nincs szaga , viszont nincs olyan jó íze az ételnek .Így gondold meg ,hogy vásárolsz -e .😃
7/12 anonim válasza:
Libazsír. Egészséges minden olyan zsír, amelynek alacsony a dermedéspontja.
8/12 Moon_Walker válasza:
jaj gyerekek nem került szóba a leglényegesebb.
a kókuszzsír nagyon hőstabil, nem ég amikor a állati zsiradék és étolaj már rég füstöl. ergo nem képződnek rákkeltő pörzsanyagok benne olyan könnyen. ha valaki akarja, akkor többször használhatja.
mivel íztelen, az ételnek kijönnek az önnön ízei.
az ára a probléma
9/12 anonim válasza:
Egészséges lehetne a mangalicazsír, a libazsír, a kacsazsír, stb., de csak akkor ha az állat megfelelő takarmányt kapott. Ez azonban sajnos az esetek nagyobb részében nincs így. Olyan, hormonszerű anyagokat tartalmazó tápokat kapnak, amelyektől fele annyi idő alatt híznak fel, mint amennyi valójában kellene nekik, így jóval kifizetődőbb a tartásuk. Csakhogy ezek az anyagok elraktározódnak a zsírjukban is, a húsukban is...
10/12 anonim válasza:
Előző: ezért hangsúlyoztam ki a házi vágást. Egy hentes mondta nekem, hogy a vágóhidakon 3 hónapos! disznókat vágnak, akkorra érik el a vágósúlyt a normális 2 év helyett. Úgyhogy valóban, az iparszerű tartásból és feldolgozásból származó állati termékekhez nem nagyon tanácsos nyúlni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!