Kezdőoldal » Egészség » Bio életmód » Házi leveles tésztához milyen...

Házi leveles tésztához milyen zsiradékot?

Figyelt kérdés

Szeretnék házilag csinálni leveles tésztát teljes kiőrlésű lisztből, de nem szeretnék valami túl egészségtelen zsiradékot használni hozzá..

Tudom hogy így-is úgy is egészségtelen a leveles tészta, de néha néha reggelire jól esne egy-egy egészségesebb fajta(mégha zsíros is)..

Ilyen verziókat találtam:

1.) mindenhol rama-t írnak, de talán azt nem..

2.) bio margarin, hidrogénezett zsírok nélkül

3.) kókuszzsír, bár nem tudom: 24 fok alatt már folyik, úgyhogy kicsit macerássá válhat..

Egyéb ötlet, tanács?

Válaszokat előre s köszi!:)

2012. szept. 10. 23:32
 1/2 anonim ***** válasza:
Iagzából vajat kellene hozzá használni, csak abból egy jó minőségű elég drága. Nem tudom, neked a vaj belefér-e még az egészséges kategóriába (én évek óta vajat fogyasztok, margarint egyáltalán nem).
2012. szept. 11. 08:46
 2/2 A kérdező kommentje:

Hát pont múlt héten vettem egy teavajat és hát fáj tőle a hasam.. a kicsitől is... borzasztóan zsíros.. rossz zsíros..

Nem írnak minden helyen(a leveles tészta recepteknél) vajat, sok helyen írnak margarint, rama-t, de nekem az is nagyon nehéz.:(

Bár tudom hogy a margarin a legegészségtelenebb zsiradék, de mindenhol azt írják hogy a hidrogénezési folyamat miatt.. a bio margarinokba nem hidrogénezik a növényi zsírokat.. és hát nem is rendszeresen gondolom hogy használnám, de kb 5 éve ettem utoljára leveles tésztát..

Havi 1x belefér !:) (csak hogy megint bírjak 5 évet nélküle!:)

Bio margainok sem túl jók? Erről nem tudsz valamit?

2012. szept. 11. 17:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!