Házi leveles tésztához milyen zsiradékot?
Szeretnék házilag csinálni leveles tésztát teljes kiőrlésű lisztből, de nem szeretnék valami túl egészségtelen zsiradékot használni hozzá..
Tudom hogy így-is úgy is egészségtelen a leveles tészta, de néha néha reggelire jól esne egy-egy egészségesebb fajta(mégha zsíros is)..
Ilyen verziókat találtam:
1.) mindenhol rama-t írnak, de talán azt nem..
2.) bio margarin, hidrogénezett zsírok nélkül
3.) kókuszzsír, bár nem tudom: 24 fok alatt már folyik, úgyhogy kicsit macerássá válhat..
Egyéb ötlet, tanács?
Válaszokat előre s köszi!:)





Hát pont múlt héten vettem egy teavajat és hát fáj tőle a hasam.. a kicsitől is... borzasztóan zsíros.. rossz zsíros..
Nem írnak minden helyen(a leveles tészta recepteknél) vajat, sok helyen írnak margarint, rama-t, de nekem az is nagyon nehéz.:(
Bár tudom hogy a margarin a legegészségtelenebb zsiradék, de mindenhol azt írják hogy a hidrogénezési folyamat miatt.. a bio margarinokba nem hidrogénezik a növényi zsírokat.. és hát nem is rendszeresen gondolom hogy használnám, de kb 5 éve ettem utoljára leveles tésztát..
Havi 1x belefér !:) (csak hogy megint bírjak 5 évet nélküle!:)
Bio margainok sem túl jók? Erről nem tudsz valamit?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!