Hogyan készíthetnék cukor kristály tömböt?
Szerintem működne úgy, hogy főzöl egy nagyon tömény cukorszirupot(neten találsz recepteket) és ha feloldódott benne minden cukor, akkor egy kocka alakú edénybe öntöd. Teljesen ki fog kristályosodni ahogy hűl.
Tapasztalatból mondom, mivel csináltam egyszer cukorszirupot, és a maradékot egy üvegbe öntöttem. Egy nappal később megnéztem.. Kő kemény lett..
Örülök, ha segíthettem! Sok sikert:)
Köszönöm a válaszodat! :) Ötletnek jó, de utána hogy szedem ki az edényből/üvegből, ha teljesen beleköt? Mert én elsődlegesen csak a kristályt szeretném.
Egyébként utólag azt találtam ki, hogy egy kockacukrot szétvágok 2-3 darabra, és az egyiket cérnára kötve belemártom a szirupba, hogy majd azzal a formával hátha nőni fog... Természetesen nem jött be. XD De ehelyett felette nőtt egy kb. dobókocka méretű barna kristály(barna cukorral). A maradék szirupot holnap újrafőzöm, hogy megint tiszta és híg legyen(mármint ne legyen benne kivált kristály), és hátha tudom tovább növeszteni azt, ami már szép kocka. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!