Ganachét lehet tejszínre önteni?
Nem jo otlet.
Ahhoz, hogy a ganache-val szepen tudj burkolni, ahhoz nem szabad, hogy hutohideg legyen a ganache, kulonben olyan kemeny, hogy nem tudsz vele dolgozni.
Ha viszont nem eleg hideg, a tejszinhab viszont az, akkor a tejszinhab olvasni kezd alatta es lecsuszik a burkolattal egyutt.
Ha higabb ganachet keszitesz, hogy hidegen is burkolni tudj vele, akkor az lefolyna azzal a lendulettel epp azert, mert hig.
Egyebkent sem birja a tejszinhab tul jol a megterheles a torta kulsejen, ezert nem jo otlet arra kenni egy nehez kremet, mint pl a ganache.
Forditva szoktak: ganache jo burkolashoz es max azt diszited habbal.
3-as, szerintem viszont te nem lattal meg ganache-t a leirasod alapjan...
Friss allapotban pont ugy ontheto, mint pl az olvasztott csokolade, mivel a kerdezo is onteni akarja, ebbol gondoltam hogy ilyen formaban akarja felhasznalni. Amig ontheto, addig meg nem hideg, a hab megolvad alatta. Gondolom tejszinhabot lattal mar. Ekkor szep fenyes.
Kihulve megkemenyszik, tejszinhabot abban az allapotban biztosan nem fed be vele. Szobahomersekletre hutve viszont habosithato, ekkor konnyebb, habosabb, de “tompabb” szinu csokolade krem lesz. Esetleg ebben a formaban tudja kenni habra.
Kerdezo:
A harmas altal leirt arany jo, amennyiben etcsokoladesat keszitesz. Annyi tejszin kell, amennyi az etcsokolade. Viszont zsiros tejszin kell es jo minosegu legyen a csokolade is.
A keszites helyesen: melegitsd fel a tejszint, forro legyen, de ne forrjon fel, az fontos. Ezutan rantod a darabolt/vagott csokoladera, allni hagyod kicsit, majd egynemure kevered. Ennyi. Nem kell egyutt melegiteni.
Mint irtam az elobb, hasznalhatod meg frissen, ilyenkor tenyleg ontheto, kb mint az olvasztott csoki, a tortan kihulve szilardul meg. Szep fenyes lesz. Ha hutve hasznalod, akkor fel is lehet habositani, de eredeti formaban is nagyon jo pl truffel keszitesehez.
Ha tejcsokibol csinalod, akkor mas az arany, 2:1 legyen a csoki javaaa. A tejcsokibol duplaja kell.
A cimben onteni akarja, fuss neki meg egyszer.
Egyebkent biztos vagyok benne, hogy te nem vagy szakember, nem keszitesz naponta ganache-t, hagyd ezt, mert nincs ertelme.
Sok sikert kerdezo! :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!