Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Az éttermekben hogy csinálják...

Az éttermekben hogy csinálják a rizst?

Figyelt kérdés
Az én rizsem mindig összetapad
2018. máj. 2. 11:34
 1/8 anonim ***** válasza:
22%
Étteremben dolgozok, bár nem szakács vagyok de láttam hogy olajat raknak bele.
2018. máj. 2. 11:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
79%

Nem tudom mennyi rizst akarsz csinálni, de írom a példát:


Vegyél EGY bögre hosszú szemű A vagy B rizst, azt szárazon pergesd át olyan zsiradékon amit használsz, egészen addig, míg elveszti az áttetsző küllemét és kifehéredik.

Ekkor öntsd fel KÉT bögre vízzel,(ne többel!) sózd meg, keverd össze, fedd le, tedd gáz esetén kis lángra és lángelosztóra, villany esetén a legkisebb fokozatra. Nem szabad kevergetni, csak várd meg míg bedagad, megpuhul, ez kb. 1/4 óra.

Ennyi az egész és garantáltan tökéletes rizst kapsz!

2018. máj. 2. 12:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
73%
Még annyit hozzátennék, mikor már alig van rajta víz, épp csak látszik, én elzárom a lapot. Hagyom 10-15 percig, szépen beszívja, megpuhul és nem lesz ragacsos. A rizst nem főzni, párolni kell, ez volt a régi szakácskönyvekben.
2018. máj. 2. 12:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
25%
Mi úgy szoktuk csinálni, hogy a legelején megmossuk a rizst. Tovább nem mondom, mert több féle verzió is van, pirítva, nem pirítva stb. A lényeg az az, hogy amikor már majdnem kész van, leteszed a sütőbe fedő nélkül egy 10 percre "sülni" úgymond. Amióta így csináljuk nekünk nem tapad össze.
2018. máj. 2. 14:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
53%
Az enyém meg nem és azt szeretem amikor tapad. Úgy különben a víz menyisége nem jó nálad, akkor tapad a rizs, ha sok vízben főzöd és azt mind magába szívja.
2018. máj. 2. 16:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
2018. máj. 2. 20:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:

Elmondanám én is, hogy miként csinálom.

2 személynek 1 evésre nagyjából elég.


2dl rizs

4dl víz

1 púpos mokkás kanál só

2-4 evőkanál étolaj

Tubusos vöröshagyma krémből kinyomsz egy 8-10cm-es csíkot.

Az egészet egy lefedhető üvegtálba szoktam tenni és kb 15-20 percre beteszem a mikróba, max fokozaton.


Kb a fele időnél egyszer megkeverem, de az elején egyáltalán nem, csak beszórom a hozzávalókat és mehet.


Ha kész a rizs, akkor hűlés közben egyszer-egyszer átkeverem, hogy kevésbé ragadjon össze.

Ha rögtön fogyasztjuk akkor nincs gond, mehet be az orrunk alatti nyílásba. :)


Sok helyen ettem már rizst, de a hagyma valahogy mindegyikből kimaradt. Látom az előttem szólóknál is ez a helyzet.

Javaslom kipróbálását mindenkinek. Abszolút passzol a rizshez.

A tubusos hagymakrémet ha valaki nem használt még, ugyanolyan fém tubusban van mint a technokol ragasztó. Általában a Tescoban veszem. Érdekesség, hogy a Lidl ilyet nem árul.

Egyébként friss hagymát is használhattok, talán egy kisebb fej fele kellhet bele.

2018. máj. 3. 18:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
Érdekes
2018. jún. 29. 09:04
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!