Az éttermekben hogy csinálják a rizst?
Nem tudom mennyi rizst akarsz csinálni, de írom a példát:
Vegyél EGY bögre hosszú szemű A vagy B rizst, azt szárazon pergesd át olyan zsiradékon amit használsz, egészen addig, míg elveszti az áttetsző küllemét és kifehéredik.
Ekkor öntsd fel KÉT bögre vízzel,(ne többel!) sózd meg, keverd össze, fedd le, tedd gáz esetén kis lángra és lángelosztóra, villany esetén a legkisebb fokozatra. Nem szabad kevergetni, csak várd meg míg bedagad, megpuhul, ez kb. 1/4 óra.
Ennyi az egész és garantáltan tökéletes rizst kapsz!
Elmondanám én is, hogy miként csinálom.
2 személynek 1 evésre nagyjából elég.
2dl rizs
4dl víz
1 púpos mokkás kanál só
2-4 evőkanál étolaj
Tubusos vöröshagyma krémből kinyomsz egy 8-10cm-es csíkot.
Az egészet egy lefedhető üvegtálba szoktam tenni és kb 15-20 percre beteszem a mikróba, max fokozaton.
Kb a fele időnél egyszer megkeverem, de az elején egyáltalán nem, csak beszórom a hozzávalókat és mehet.
Ha kész a rizs, akkor hűlés közben egyszer-egyszer átkeverem, hogy kevésbé ragadjon össze.
Ha rögtön fogyasztjuk akkor nincs gond, mehet be az orrunk alatti nyílásba. :)
Sok helyen ettem már rizst, de a hagyma valahogy mindegyikből kimaradt. Látom az előttem szólóknál is ez a helyzet.
Javaslom kipróbálását mindenkinek. Abszolút passzol a rizshez.
A tubusos hagymakrémet ha valaki nem használt még, ugyanolyan fém tubusban van mint a technokol ragasztó. Általában a Tescoban veszem. Érdekesség, hogy a Lidl ilyet nem árul.
Egyébként friss hagymát is használhattok, talán egy kisebb fej fele kellhet bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!