Most akkor mi az igazság a gomba lefagyasztásáról?!
Kezelve kevesebb helyet foglal, tovább eláll és egyből lehet feldolgozni. Ha nyersen teszed el, akkor készre szeletelve vagy darabolva érdemes.
Én dinsztelt hagymára dobtam rá darabolt vargányát, azzal főztem tovább (szárítani sajnos nem volt helyem ) az íze tökéletesen megmaradt. Egyébként nem szoktam gombát fagyasztani, fűszergombákat szárítani is lehet úgy még kevesebb helyet foglal és nem szükséges hűteni sem.
Én sok éve fagyasztok le gombát (is).
Eleinte elöfözve tettem el, mert úgy kisebb helyen elfér, de sokkal kevesebb íze is lesz kiolvadva, meg az állaga is eléggé gusztustalan lesz.
Ezután felhasználás szerint darabolva, nyersen kezdten fagyasztani, egy rétegben kiterítve, így - amennyiben fagyosan kezded felhasználni (forró zsiradékba vagy esetleg vízbe téve), a végeredmény olyan, mint ha teljesen friss gombát használnál fel.
SZóval én a nyersen, de elökészítve történö lefagyasztást találom a legjobbnak.
A 2. vagyok és írtam is, hogy kiolvasztás nélkül kell elkezdeni elkészíteni, uyganis ha felolvasztod, akkor löttyedt, gusztustalan kinézetü valami lesz a kajából.
Ez egyébként érvényes minden más fagyasztott zöldségfélére is, a legtöbben, akik szerint a fagyasztott nem jó, azért hiszik ezt, mert elöször kiolvasztják, és ezzel teszik tönkre az ételt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!