A lapcsánka jellegű ételt vajon lehetne káposztareszelékkel is készíteni a burgonyreszelék helyett?
Csatlakozom az előttem szólóhoz, a cukkinis változat konkrétan kifejezetten jó, de káposztával is működik.
(Sőt, ha megfelelően fűszerezi az ember, még a céklából is egész izgalmas dolgokat lehet kihozni így elkészítve.)
#9-es.
Épp a dinsztelést szeretném elhagyni, hogy gyorsabb kaját tudjak csinálni. Ha már dinsztelem, akkor inkább káposztás rétest csinálok belőle.
Egyébként az ötlet jogdíjas.... nem ám csak úgy ingyen osztogatom a tippeket. :)
#11
A cukkinit fűszerezed valamivel, vagy csak sóval készíted ?
Még cukkinit sem ettem soha a zöldségutálatom miatt, de apránként megpróbálom magam rászoktatni ezekre.
Olvasom, hogy nagyjából íz semleges a cukkini, hátha sikerülne megkedvelnem.
Bár nem tőlem kérdezted
Az én cukkinis lapcsánkám receptje a következő
1 zsenge cukkini
2 tojás
1 gerezd fokhagyma
1 kiscsokor petrezselyem
kb.3 evőkanál liszt
só
bors
olaj a sütéshez
Elkészítés
A cukkinit megmosom, a végeit levágom és nagy lyukú reszelőn lereszelem, kicsit megsózom . Állni hagyom öt percig, majd kinyomkodom a levét. Hozzá adom a tojást, az aprított petrezselymet, izesitem zúzott fokhagymával, sóval és borssal. Annyi lisztet teszek hozzá, hogy ne legyen se túl lágy, se túl kemény.
Egy serpenyőben körülbelül 1-2 evőkanál olajat hevítek , majd két evőkanálnyi masszát rakok bele. Kicsit ellapitom, és kis lángon sütöm. Amikor az alsó fele piros lesz, óvatosan átfordítom, és a másik oldalát is pirosra sütöm. Ha kész, papírtörlőre szedem, és lecsepegtetem.
Sós-Fokhagymás tejföllel tálalom. ☺#10
Háát, szerintem nem.
A káposztát eléggé sokáig kell főzni egy káp. téztához is.
Most , ahogy beszélgetünk erről eszembe jutott, hogy gyümölcsökkel nem lehetne e megcsinálni ugyanezt.
Hirtelen a meggy jutott eszembe. Kicsit összenyomkodni és bekeverni a tésztába.
A meggynek viszont ehhez egy kicsit lágy a húsa (meg az én fejemben a meggy és az olajban sütni egyébként se nagyon állnak össze, mint kompatibilis kategóriák), de (ha ettől nagyvonalúan eltekintünk) a belekevered a meggyet a tésztába és kisütöd (akár olajban) azért nyilván működhet, scak lássuk be, nem egészen ugyanez a kategória.
(És. Tudom, egy kicsit lassú vagyok, úgyhogy megint be kell érnem annyival, hogy megerősítem, amit a 10-es mond, meg akkor már azt is, amit magad is jól sejtettél cukkini-vonalon, de hogy válaszoljak én is valamit, ha már megkérdezted: a cukkinit tényleg feldobja, nyilván a só mellé, de valami a sónál azért intenzívebb fűszer, a fokhagyma tényleg nem rossz, ha szereted, én ugyanakkor inkább a karakteresebb zöldfűszerekre esküszöm (az oregánóval például nem nagyon lehet mellényúlni), de ha nem adagolja túl az ember, a feketekömény is egy opció.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!