Érvek és ellenérvek: Érdemes fritőzt venni?
Mi elég sokszor készítünk sült krumplit, meg rántott mindenfélét.
Èveken keresztül volt több fajta fritözünk, de mindegyiknél a tisztítása rengeteg munka volt. Amikor az utolsó tönkrement, vettem egy nagyméretü, mély serpenyöt jól záródó fedövel és azóta ezt használom.
Semmivel sem nehezebb sütni benne, mint a fritözben, viszont használt után egyszerüen beteszem a mosogatógépbe, ahol teljesen tiszta lesz.
Most már egész biztos vagyok benne, hogy nem veszek többé fritözt, mert ennek a megoldásnak hátránya nincs, csak elönye.
Az olajszag ellen meg csak egy jó elszívó a megoldás, ami kivezeti a szagot meg a párát. Amióta ilyen van, azóta nincs olajszag sütés után.
A fritőz tisztítása egyébként baromi egyszerű, többek közt erre is utaltam, mikor azt mondtam az előbb, hogy a "gagyibb" (-nak véltek) sokkal jobbak, mint a "jobbak.
Azokat ugyanis pont 1 másodperc elemeire szedni, mert csak össze van pakolva, és ugyanúgy mehet a mosogatóba, vagy mosogató gépbe.
Csak nem összeépítettet kell venni, de aki dolgozott már ipari méretűvel, annak meg se fordulna a fejében ekkora hülyeség, mert az tényleg szívás.
Ami meg az actifryt illeti, amellett, hogy semmivel nem rövidebb elmosni, mint egy fritut, (a fent említett kategóriából) nagyjából kb 8-szor annyi ideig sül benne az étel, hiszen a hőközvetítő az a levegő, (mint egy légkeveréses sütő) nem pedig az olaj.
A végeredmény jó, finom, nincs vele baj, csak köszönő viszonyban sincs a bő zsiradékban sült végeredményéhez, logikusan, hiszen nem abban sül.
Mi most vettünk panel lakásba egy ilyet :
www.arukereso.hu/olajsuto-c4109/hausmeister/hm-6927-p332542653/#velemenyek
Isteni finom benne minden, és egy mozdattal ki lehet venni az olaj tartályt, Amit kb 2 perc alatt el lehet mosni. Akár mosogatóban, akár gépben.
Mi az erös olaj szagot, és a fröcsögést akartuk megszüntettni. Ezzel, meg egy elszivoval 90% osan sikerült.
Én ajánlom.
Inkább halogén sütőt vegyél, az olcsóbb és nem kell bele olaj, vagy legalábbis jóval kevesebb, valamint könnyebb tisztítani. Ugyanúgy süthetsz benne húst, krumpli, még tojást is, főzhetsz benne levest is: [link]
Nekem ez van és örülök, hogy ezt vettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!