Érvek és ellenérvek: Érdemes fritőzt venni?
Ez eléggé attól függ, szükséged van-e rá.
Én sosem vennék, macerás és bár szeretem a sült krumplit, az étrendemben kis szerepe van, mást pedig nem igazán sütök benne, túlságosan morzsálódnak. Van fritőzöm, de az évi 1-2 kipucolás is nagy macera (rengeteget főzök, megszoktam a napi több óra konyhai munkát zsíros étrend mellett, de ez így is egy külön szint) s gondolkodom rajta, hogy kidobom. De abban a legjobb a sült krumpli, no meg bármi másban, amibe sok zsírt teszek, de serpenyőből minden sütés után kiöntögetni, brrrr.
Gondolom, elég szubjektív vélemény, de az embernek általában ilyen van.
Azért éri meg venni, -akkor ha sok ilyen ételt készítesz- mert gyorsabb, és egyenletesebbet süt. És az olaj is tovább használható, a "primitívebb " változatokban. (a jobbak sokkal rosszabbak)
Olajszag semmivel nem lesz kevesebb. Ahhoz nem fritőz kell, hanem csoda. Az olajban sütés olajszaggal jár. Ezt nem fogod tudni kivédeni semmivel.
Az olaj nélkül sütés nem jár ugyan annyi olajszaggal.... De természetesen fényévekre van egy normál olajsütő gyorsaságától, és a végeredménytől is.
Nekem is Actifry-om van, inkább olyannak képzeld el, mint mikor sütőben megsütöd a krumplit, nem teljesen olyan, mintha bő olajban sütnéd.
Viszont ha ez nem zavar, akkor jó befektetés, és nem elhanyagolható, hogy sokkal egészségesebb a benne elkészült étel. Nincs fröcskölő olaj, büdös szag, nem kell mellette ott állni, a 12 éves öcsém is tudja használni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!