Kész lekvárt mivel sűrűsithetem?
Figyelt kérdés
Kaptunk ismerősömtől pár üveg őszibarack lekvárt, ami nagyon híg. MIvel sűrűsithetném újrafőzés nélkül...
Gondoltam Dzsemfix,zselatin fix - ezek jók lennének? És a tartósságát befolyásolja ha belekeverem a felbontott lekvárba?
2018. jan. 24. 11:53
1/4 anonim válasza:
Ha felnyitod, akkor már hűtőben kell tárolni és hamarabb romlik, mint a fel nem nyitott üveg.
A dzsemfix-el együtt kell főzni. Zselatin meg nem erre van.
Szerintem semmi baj azzal, hogy híg. Sütibe jó így is, megenni is jó. Ha az íze jó, akkor nem számít, hogy kicsit hígabb.
2/4 anonim válasza:
Újrafőzés nélkül nem lesz jó, sűrű lekvár, a víz sok benne. Zselésebbé tehető bizonyos anyagokkal, de az nem olyan. Én mindig berakom a sütőbe a legalacsonyabb hőmérsékletre 1-2 órára az ilyet, az nagyon jó, sűrű, finom eredményt ad, nyilván sokat édesedik is meg minden.
3/4 anonim válasza:
Azzal már nem lehet semmit tenni , az őszi lédús és sokáig kell főzni kevesebb cukorral mert bebarnul és megég . Kajszi hamarabb kész van de az is kifog az emberen . Egyikhez sem kell semmi , 2-3 felfortyanás után még főzni kell és akkor jó .
4/4 anonim válasza:
Ha felbontod, és kiveszel annyit belőle, amennyi el fog fogyni, keverd el egy kis darált dióval, nagyon finom lesz tőle. Sütibe is, palacsintába is, de csak úgy magában is.
A maradékot tedd felhasználásig hűtőbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!