Miért van az, hogy annyira erős a bolti jalapeno paprika?
A jalapeno paprikának különböző változatai vannak:
mexikói fajtái:
Tipico, Peludo.
amerikai változatok
Early Jalapeno (csípős);
TAM Jalapeno (enyhe).
A jalapeño csípőssége 2500 és 10000 között mozog, fajtától függően.
A moziban nyilván a szolidabbat kapjátok, mint ami a boltban van.
Bocsáss meg 1-es, de a jalapeño-nál a zöld az erősebb és a piros a gyengébb.
A pirosat a termelők sokszor a földeken hagyják, vagy füstölik.
#3
De miért kell neked pont jalapeño, ha nem bírod?
Azt hiszem, hogy a mérések szerint a világ legerősebb paprikája, de ha nem az első, akkor a második a habanero-val vállvetve.
Egyél ilyet, ettől is a falnak lehet menni és nem marja szét a bélésed:
Egyes vagyok, én ezt fordítva tudom, a megérett jalapeno piros és magasabb a kapszaicintartalma mint az éretlen zöldnek, illetve tapasztalataim szerint húsosabb és érezhetőbben gyümölcsösebb ízű.
Utána is néztem, mindenhol azt írják a piros csípősebb; [link]
Megtaláltam!
Ez a világ legerősebb paprikája:
Nekem habanerom van, az is önmagában ehetetlen kategória, csak főzéshez használok belőle egy körömnyit.
#6
Sajnos az általad linkelt cikket nem tudom elolvasni, mert nem tudok angolul.:(
Ellenben én is találtam olyat, ahol a zöldet tartják erősebbnek (de gondolom ez fajtán belül változik):
" A piacon általában a zöld jalapeno paprikát tekintik jobbnak, a pirosat gyengébbnek. A pirosat a termelők vagy a földeken hagyják, vagy chipotlét, azaz füstön szárított jalapeno paprikát készítenek belőle"
De maradjunk annyiban, hogy mindegyik bitang erős és akkor így rendben lesz!:)
Kérdező, itt tudsz vásárolni eceteset:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!