Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan tudom, milyen praktikus...

Hogyan tudom, milyen praktikus módszerrel tudom megőrölni a szárított erős paprikámat?

Figyelt kérdés
Szárított paprikáimat nem igazán tudom középszemcsésre(1-1,5mm) szemcsenagyságúra őrölni. A kávédarálóm csak kavargatja-nem igazán őrli. Ha a szárítás módjáról és mértékéről is irnál megköszönném.

2013. jan. 7. 13:20
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Mindig kávédarálón szoktam megőrölni. Ehhez azonban csontszáraznak kell lennie. Gondolom a napon szárogattad, a friss levegőn ahogy szokás. Ez ég nem elég. Be kell tenni darálás előtt langyos sütőbe ahol csontszárazra szárad. Nehogy elégesd, mert keserű lesz, használhatatlan. Inkább állj oda, amíg a folyamat tart, ellenőrizd. A darálás után minden adagot szitálj át finom szűrőn /pld. teaszűrő/ és döntsd el, hogy a maradék szemcséset újra darálod-e, vagy azt külön tárolod. Célszerű egy szájkendőt használni, mert a finom paprikapor irritálhatja a nyálkahártyát főleg akkor, ha erős is van benne.
2013. jan. 7. 13:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:
Tudtam hogy valamit a szárítással rontok el. Nem mondanám hogy teljesen úgy csináltam mindent ahogy irtad. Mit javasolsz hány napig hagyjam a napon? Illetve ha a langyos sütős módszert választom ott kb mennyi ideig hagyjam? Köszi
2013. jan. 7. 14:07
 3/7 anonim ***** válasza:

Az első hsz. tökéletesen leírta, én is így csináltam, amikor volt fűszerpaprikám. esetleg most bent a radiátoron szétterítve is száríthatod még pár napig, állandóan forgatva, ha félsz a sütőtől. ott valóban nagyon résen kell lenni, nehogy túlkapassuk.

én a kávédarálóval púderfinomra tudtam darálni, de persze lehet durvábbra is darálni, ahogy Neked szimpatikus.

2013. jan. 7. 15:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
Kieg: most nem eleht kint a napon, mert nagyon nedves és hideg a levegő, amikor a nap süt akkor is.
2013. jan. 7. 15:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat. Igy fogok tenni, Igérem. Eszméletlen erőspaprika fun vagyok. Eddig csak száraz chili, hegyes, egyéb ilyen olyan paprikákat egészben tettem a leveskémbe amit kiázatás után el kivettem. Most nagyon rá vagyok izgulva hogy por alakban használjam igy felemésszem minden porszemét a paprikámnak :)
2013. jan. 7. 19:19
 6/7 anonim ***** válasza:
Az pedig majd a gyomorfalad emészti fel és lesz egy tökéletes gyomorfekélyed.
2013. jan. 8. 08:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm figyelmeztetésedet, aggodalmaidat. Valóban megfordult a fejemben talán le kellene állni. Már immunis is vagyok a kapszaicinre. Nekem már simán enyhény épphogy csip amitől talán más szétégne. Levest 2 db kutyaf... paprikával kis erős pistával és a haverom által adott erőspaprikaőrleménnyel eszem. Kocsonyát szórt paprikaörleménnyel bolonedítottam és gyakorlatilag tejnélküli ételeken mindig ott a paprika.Mivel a őrölt paprikás edénykém 2 hét alatt kifogyott, ez a kis erőspistás edény. Azonnali paprikaőrleményre kell szert tennem. (ezért kelett tudnom hogyan tudok őrölni). Szerintem már nem tudok leállni. Köszönöm a válaszokat.
2013. jan. 9. 19:38

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!