Bőle Sándor kérdése:
Hogy lehet a húst PUHÁRA FŐZNI? Nagyon öreg, műfogas vagyok, minden húst keménynek találok. Van-e valamien jó gyakorlati mód, a húskockák, vagy szeletek öregeknek való puhítására?
Figyelt kérdés
2017. dec. 29. 16:36
3/9 anonim válasza:
A legjobb gyakorlati mód a kellő főzési idő kivárása.
A szódabikarbóna, csak gyorsítja némileg a puhulást, de a jó munkához idő kell.
A legpuhább és leghamarabb elkészülő hús pl a sertéslapocka, a csirkecomb. Ezek omlós és szaftos húsok, nem szárazak.
A fasírt, a húsgombóc is hamar megsül, illetve megfő kellően puhára.
4/9 anonim válasza:
Egyébként a nagyon omlós húsokat az alacsony hőfokon hosszú ideig sütve technikával lehet elérni. például ott a konfitálás amikor zsírba merítjük a húst és 80-90 fokon órákig sütjük, én pl 3-4 óráig szoktam így sütni a kacsacombot és ekkor már attól elválik a csonttól a hús, hogy ránézel. De ha szimplán berakod a sütőbe 100-140 fokra a húsokat akkor is mérettől függően órákkal később igazán puha és omlós húsokat kapsz.
5/9 anonim válasza:
Én az apukámnak még a rántott húsnak valót is megdaráltam, összekevertem egy tojással, ellapítottam olyanra mint egy szelet, rendesen bepaníroztam és kisütöttem.
Mindig nagyon boldog volt vele és jó étvággyal tudta megenni az utolsó morzsáig.
8/9 anonim válasza:
#5 ez teknikailag (a jobbik féle) hamburger pogácsa szóval kb bármit ki lehet hozni belőle, húsgolyót, fasírt, bár kirántva még nem láttam.
9/9 anonim válasza:
5-ös vagyok
Én sem gondoltam volna, míg ki nem próbáltam.
Nekem a doktornő javasolta és bármilyen hihetetlen, de tökéletesen működik!
Jó szívvel ajánlom, hogy egyszer próbáld ki!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!