Kell-e mester vizsgával ellátott szakács olyan étterembe, ahova tanulók mennek gyakorlati oktatásra?
Szia!
Nálunk Komárom-Esztergom megyében rengetegen csinálták meg a mestervizsgát, mert itt volt szó arról, hogy csak az az üzlet foglalkoztathat tanulót, ahol van mestervizsgával rendelkező szakember. Egyébként pont a vendéglátásban nem lennék rajta meglepve, hogy ha nálatok feketén dolgoznának azok, akik mesterszakács/pincér nélküli helyen vannak. :D
Szakmai gyakorlati oktatást kizárólag csak a megfelelő szakvizsgával rendelkező személy végezhet!!
Amikor majd az iskolának bejelented, hogy melyik gyakorló-helyen akarod a gyakorlatot megtanulni, az iskola + kamara bevizsgálja a helyet, megnézi a konyha felszereltségét, megvizsgálja a bejelentett szakmai oktató képesítését... biztos, hogy nem fogadják el, ha nincs meg a végzettsége...
Attól kezdve, ahogy meg lesz a mestervizsga, attól kezdve már nyugodtan bejelentheted, hogy ott fogod a gyakorlati részt megtanulni... semmi gond nem lesz, különösen, hogy ezek szerint a hatóságok önmagában a vállalkozást, mint oktató-hely, korábbról már ismerik!
Első vagyok, most nézem kicsit félreérthető a válaszom, mert nem a fő, hanem a kiegészítésben feltett kérdésedre válaszoltam.
"van-e lehetőség úgy elmenni gyakszira éttermbe, hogy nincs ott mestervizsgával ellátott szakács?"
Tehát erre írtam,hogy elvileg nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!