Szakácsképzésnél milyen nehéz az elméleti része a tanulmánynak?
Ha valaki komolyan gondolja, akkor azért annyira nem könnyű.
Már csak azért sem, mert maga a tananyag egy elmebeteg módon összehányt, mindenféle logikus felépítést nélkülöző ámokfutás, ami nem könnyíti meg a tanulást.
Ráadásul annyi haszna van, hogy ha valaki megtanulja, akkor le tud vizsgázni.
De az életben nem megy vele sokra.
Szia! Én ugyan cukrász vagyok, de sok elméleti óránk közös volt a szakácsokkal. Én felnőtt képzésre jártam, gondolom ezeken kívül középiskolásoknak alap tantárgyaik is vannak.
Amik felnőtt képzés keretein belül voltak:
- tankonyhai gyakorlat (főzés-sütés)
- szakács elmélet (receptek, technológiák, történelmi) áttekintés
- élelmiszer ismeret (ez elég húzós, de én imádtam)
- gazdaságtan (matek)
- vállalkozási ismeretek
- higiéniai és biztonsági alapismeretek
- szakmai angol
Ezen kívül teljesíteni kell minimum 150 óra külsős gyakorlatot, tehát el kell menni dolgozni étterembe (ingyen).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!