Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan tároljam a sajtot,...

Hogyan tároljam a sajtot, hogy ne legyen egy-két nap után a külső része büdös?

Figyelt kérdés
Fél guriga sajtot szoktam vásárolni, alufóliába csomagolva teszem be a hűtőbe.
2017. aug. 25. 06:37
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
20%
Ne trappistát vegyél, hanem minőségi sajtot. Azok nem büdösödnek, penészednek meg a hűtőben hosszabb ideig sem.
2017. aug. 25. 07:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/18 anonim ***** válasza:
81%

A trappista egy sajt féle, semmit nem árul el a minőségéről.

Ilyesmit csak sznob majmok írnak, akiknek amúgy fogalmuk sincs miről beszélnek, csak megveszik a cheddart a tescoban, mert az háromezer fölött van, amminőségi.

Sikerült magadra ismerni egyeske?

2017. aug. 25. 07:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
Ne alufóliába csomagold, hanem zsírpapírba, vagy sütőpapírba. Még jobb ha felvágod kisebb darabokra, a hűtőben csak kb a negyedét hagyod, a többit egyenként uzsonna tasakba a mélyhűtőbe teszed.
2017. aug. 25. 08:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/18 anonim ***** válasza:
80%

" Biztosan veled is előfordult már, hogy jó alaposan becsomagoltad a sajtot, esetleg egy műanyag dobozba zártad, nehogy be vegye a hűtőben terjengő „illatokat”, illetve, hogy tovább megőrizze a minőségét. Csakhogy pont az ellenkezőjét éred el ezzel. A sajt a párával érintkezik, vizes lesz a felülete, és penészes lesz. Ha pedig teljesen szellősen hagyjuk, akkor kiszárad, és „faragni” kell.


Az ideális megoldás az, ha lazán sütőpapírba csomagoljuk. Benne hagyhatjuk az eredeti, de már egy oldalon nyitott csomagolásában, majd egy réteg sütőpapírba csomagoljuk, de csak lazán. Hogy ne vegye be a szagokat, ügyelünk arra, hogy a többi, hűtőbe kerülő étel légmentesen le legyen zárva, és ne tartsunk semmi romlandót ott 4 napnál tovább. Így elkerülhetjük a kellemetlen szagok kialakulását. A sajt (trappista, nagylyukú stb.) pedig vidáman ellesz akár egy hónapig is a hűtőben "

2017. aug. 25. 08:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/18 anonim ***** válasza:
38%

Üveg (jénai) vagy porcelán tárolóban lefedve.

De a folpakk, se az alufólia, se semmiféle műizé nem igazán jó.

De ha a sajt csak nevében sajt ez se segít.

2017. aug. 25. 09:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
Mint mindent: zárható műanyag- vagy üvegdobozokban. Azzal a különbséggel, hogy a sajtok tárolására kapható szellőző, páralecsapódásmentes tároló is.
2017. aug. 25. 09:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/18 anonim ***** válasza:
24%

#2

Khm ....

A minőségi trappistából senki nem vesz "félgurigát", mert drágább, mint az általad emlegetett 3000/kg, igaz, azt nem is szórja senki, mint bolond a lisztet.

2017. aug. 25. 09:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/18 anonim ***** válasza:
51%
Mi mindig folpakkba csomagoljuk, és sose büdös. Bár nálunk gyorsan fogy.
2017. aug. 25. 09:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/18 anonim ***** válasza:
66%

"A minőségi trappistából senki nem vesz "félgurigát""

Te valami piackutató vagy, vagy honnan tudod, hogy ki mit vesz?

2017. aug. 25. 09:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/18 anonim ***** válasza:
51%

#9

Nem vagyok piackutató. Azonban tudom, hogy a valód, minőségi sajtok felhasználási módja milyen, veled ellentétben. Azok fűszerként szolgálnak egy ételben,5-10-12 dkg-ra vásároljuk maximum. ugyanis nem megfelelő tárolás híján tönkremegy.


Ez, a hozzászólásodig azt hittem, minden egyes ember számára nyilvánvaló,

2017. aug. 25. 10:04
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!