Ha szépek (tiszták és egészségesek) a kelkáposzta külső levelei, akkor is el kell őket dobni (főzelék készül)?
Figyelt kérdés
A múltkor nem dobtam el - sajnáltam, és most is sajnálnám eldobni.2016. júl. 10. 13:59
1/4 anonim válasza:
Ha vastag, sötétzöld, akkor szoktuk leszedni, mert sokkal nehezebben fő meg, mint a többi, alatta levő, és még akkor is rágósabb marad.
Azt pl. el tudom képzelni hogy félreteszed, és mint a töltött káposztához a savanyított káposzta-levelet, úgy használod fel. Annak egyébként is hosszabb főzési idő kell.
2/4 anonim válasza:
Semelyik levelét nem kell "elböl" eldobni.
Ha betegnek látszik, akkor igen, de attól, hogy pl. elszakadt, még semmi baja.
A külsö leveleket azért "szokás" eldobmi, mert rostoabb, mint a belsök, és nehezebb öket szétfözni, ami a legtöbb embernek követelmény egy ételnél.
3/4 anonim válasza:
Bocs: Semelyik levelét nem kell "elvböl" eldobni.
4/4 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi!! Csak azért kérdeztem, mert a recept úgy kezdi (..eldobás). Az "elből"-t én élből úgy értelmeztem, hogy : élből - úgy is értelmes...
2016. júl. 10. 16:24
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!