Hogy kell lecsót csinálni?
Ez az az étel, amit drasztikusan különbözően készítenek az emberek...
Nálunk holnap készül majd bográcsos lecsó.
Először beledobjuk a zsírba a sok-sok hagymát, majd ha már elkezd pirulni, akkor minimális zöldpaprikát (mert nem szeretem benne), majd hamarosan egy csomó paradicsomot. Valamelyik ponton ma már cukkini és répa is kerül bele, no nem sok és nem muszáj, de szeretem benne, amióta valahol ilyet ettem. Amikor már nem félig nyers zöldségeknek néz ki, hanem lecsónak, akkor kész.
Mivel én tojásosan szeretem, külön serpenyőben majd azt is ütök rá, de nem a teljes lecsó lesz tojásos (legalábbis azt hiszem, majd a párom megmondja, akar-e simát, rizzsel, én szinte mindig tojással eszem s most van itthon 200 tojás).
Van, aki rengeteg, ráadásul csípős paprikából készíti, azt én nem bírnám. Van, aki húsfélét vagy szalonnát tesz bele, én azzal nem élek. S biztos vannak még érdekes verziók, anno a szomszéd cukrosan ette, ami elég rosszul hangzik, de ízlések és pofonok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!