Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Milyen anyagdarabot használhat...

Milyen anyagdarabot használhatnék szűréshez?

Figyelt kérdés
Gyümölcs- és zöldségleveket szeretnék készíteni, nincs gyümölcscentrifugám, ígz turmixban összeturmixoltam a terméseket, sima konyhai szűrővel akartam átszűrni, azonban így nem dudtam kinyerni az összes levet. Angolul úgy tudom, cheeseclothnak hívják azt az anyagdarabot, amit szűrőnem használnak, mi a magyar megfelelőnje?
2017. aug. 23. 08:37
 1/5 anonim ***** válasza:
Sima konyharuha, sűrűbb szövésű gez, textil pelenka
2017. aug. 23. 08:46
 2/5 anonim ***** válasza:
Nekem van műanyag szűrőm, több is, és az egyik nagyon pici lyukú vagyis sűrű szövésű. Amikor én is anyagon akarok átszűrni valamit mindig úgy vagyok vele, hogy előbb leszűröm a nagyját a szűrővel, s utána mehet az anyagba. De végül sose nem kell már az anyag, olyan jó az egyik szűrőm... :)
2017. aug. 23. 08:51
 3/5 anonim ***** válasza:
géz
2017. aug. 23. 09:06
 4/5 anonim ***** válasza:

A sajtvászon helyett molinó anyag nagyon jó sűrű szövésű nagyon vékony pamutvászon.Házi túró,-sajt készítésénél is sokan használják.

Méteráru boltokban lehet kapni.

2017. aug. 23. 16:49
 5/5 anonim ***** válasza:

Keményítő mentes textil pelenka vagy konyharuha alkalmas rá.

Sőt egy jól kiöblített harisnya is jó lehet.

2017. aug. 24. 10:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!