Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan lehetne a kaporszagot...

Hogyan lehetne a kaporszagot kiűzni a fagyasztóból?

Figyelt kérdés

Nemrég kaptam egy csomó kaprot,kis csomagokban egyszeri felhasználásra tettem el. Először folpackba csomagoltam, majd alufóliába, és a kész csomagocskákat dupla nejlonzacskóba legumizva tettem a fagyasztó legalsó fakkjába.

Ennek ellenére , ha kinyitom a fagyasztót, árad belőle a kaporszag.

Félek, hogy más eltett élelmiszer is át fogja venni a szagot.

Ha kidobom, akkor az eltett tökökhöz nem lesz.

Segítsen valaki, aki tapasztalta már ezt.



#fagyasztó #kapor #kaporszag
2017. aug. 22. 09:37
 1/5 anonim ***** válasza:
36%

Egy kis tálkába tegyél szódabikarbónát és tedd be a fagyasztóba.

A kaprot pedig szárítva is lehet tartósítani. Akár sütőben, vagy a napon.

2017. aug. 22. 09:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
68%

Valószínüleg nem fagyasztásra laklamas zacskót használsz, vagy már többször volt használva és kimosva, de ettöl még büdös marad.


Ha faygasztós zacskób, alufóliába és újra (akár duplán) fagyasztós zacskóba teszed, akkor nem lehet szaga, de biztonság kedvéért tedd még egy jól záródó müanyag dobozba is. (Nekem doboz nélkül sincs szaga, régebben, amíg nem megfelelö azcskót használtan, volt)


A szárított kapor ugyan eláll, csak íze/illata nincs, akár fürészport is lehet az ételbe tenni helyette.


A fagyasztót ürítsd ki, mosd ki szódabikarbónás vízzel és mindent, ami benn volt, tegyél plusz egy fagyasztós zacskóba - mert ami esetleg átvette a szagot, az terjeszti utána is, ha nincs még egy réteg csomagolás rajta.

2017. aug. 22. 10:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 A kérdező kommentje:

Már megbocsáss, de nem szoktam használt,mosott, büdös nejlonzacskókat használni.

Azért nem illene a kérdezőt ennyire igénytelennek nézni...

2017. aug. 22. 12:20
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

NEm téged akartalak megbántani, csak minden hibalehetöséget kiküszöbölni.


Ha tudnád, hány, cseppet sem igénytelen valaki van, aki a használt fagyasztós zacskókat "alaposan" kimossa és újrahasználja, mert nem érzi, hogy lenne szaga - aztán, amikor beletesz valamit, akkor idövel mégiscsak visszajön a régi szag is, akkor meglepödnél.

Volt már több olyan kérdés, ahol hasonló problémák voltak - a fagyasztóban különféle szagot kaptak az ételek, és hosszas ide-oda után derült ki, hogy az illetö ugyan angyn "pedánsan" vigyáz a tisztaságra, pl havonta legalább egyszer kimossa/fertölentíti a fagyasztót, de a zacskókat újrahasznosította, és emiatt volt a szagprobléma.


Szóval még egyszer ne haragudj, nem akartalak megbántani.

2017. aug. 22. 12:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

A dupla nylon zacskós kaprokat még zárható mikrózható-fagyasztható passzos fedelű dobozokba kellene betenni, és alaposan összenyomva lezárni.

A meglévő szagot kisméretű kávéspoharakba töltött orvosi-szén (carbo activus) szemeskávé keverékkel kellene megkötni. Polconként egy pohárka.

2017. szept. 4. 22:53
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!