Mihez kezdhetnék a fagyasztóból elővett körtepéppel?
Körte krémleves
Bögrés sütibe belekeverheted
tejjel turmix
gyümölcs mártásnak sült húshoz
Azt amit az Üvegtigrisben Csoki csinált az alkoholmentes sörrel. Dobd ki a p.csába és vegyél elő valami rendes kaját.
:)
Komolyra fordítva valami desszertet lehetne belőle talán, esetleg hús mellé körte szószt.
Amit én csinálnék bele:
gyümölcsturmixba tenném, gyümölcslapokat aszalnék belőle (kissé macerás, de nekem legalább nem plusz költség, mert úgyis villannyal fűtök), chia maggal pudinggá alakítanám (biztos jó, eddig csak barackpéppel játszottam el ezt. a meggynek chia mag se kellett, magától puding lett), de palacsintatöltelékként is működhet.
Plusz tuti vannak keverős sütik, amikbe bele lehet rakni, de nem azért fizetek a fagyasztómban lapuló körte-, meggy- és barackpép hűtéséért, hogy aztán hőkezeljem, akkor befőztem volna lekvárnak. Úgyhogy inkább kész süti tetejére tenném :) Plusz mindenféle egyébre használnám, mint ahogy a lekvárt, nudlihoz és hasonlókhoz elég sokat meg tudok enni.
Bár a körtepép jó úgy is, ahogy van, ha nem túl édes. Simán megenném a felét kanállal, míg gondolkoznék rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!