A konzerv halakat hogy kéne enni?
Rég csináltam ilyet, de akkor kibontottam a konzervet és megettem a halat. Régen kenyeret is ettem hozzá, most zöldséget vagy semmit ennék.
Ez a sima alapmódszer, de persze belerakhatod különféle ételekbe, tésztára, salátába, lecsóba...etc.
En mostanaban paradicsomos halkonzervet szoktam venni, es ezt elkeverem egy kis tejfollel. Majd kenyerre kenem. Uborkaval is finom szendvicsbe toltve.
De gyerekkoromban szinte csak olajas halat vettek a szuleim. Akkor csak siman kenyerrel ettuk. Kb. felnottkoromig szinte nem is ettem paradicsomos verziot. Ma mar szinte csak paradicsomosat eszek. Ugy is szoktam enni, hogy villaval szetnyomom, es osszekeverem egy zacsko rizzsel.
Nemreg olvastam egy orvositanacs-ado weboldalon, hogy a konzervhalak jobbak a fagyasztott halfilenel, mert bennuk van a hal gerince, ami pici, eheto csontocska, puha, nem szur. Igy tehat kalciumot is viszunk be a fogyasztasaval.
A legjobban vajas kenyérre téve citromlével megcsorgatva szeretem.
Szoktam nizzai salátát készíteni tonhal konzervből, főtt krumplival, paradicsommal, párolt zöldbabbal és 4 perces tojással, vinegrettel meglocsolva. Nagyon finom vacsora.
Nagyon szeretem olasz kenyérsalátával(panzanella), amit makrélával, vagy tonhallal készítek.
Én mindog kiveszem a gerincét. Meg lehet enni, de nekem nem passzol a puha halhoz a ropogós gerinc :)
Aztán majd arra is figyelj, hogy nagyon sokféle halkonzerv van, ízre és halféleségre nézve is. Nekem van, ami nem jön be. Szóval vehetsz többfélét is.
Az olajos halra én cseppentek pár csepp citromot is, az olajat kenyérrel kitunkolom, és mellé eszem a halat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!