Konzerv, ha megfagy? , mert fűtetlen helyen van tárolva, megromlik, tönkremegy?
Nem, semmi baja nem lesz, ha visszakerül fagypont feletti hőmérsékletre.Az konzerv lényege, hogy szélsőséges körülmények között is fogyasztható maradjon nagyon sokáig.
Gondolj a segélyszállítmányokra, isten tudja, mik hova, milyen körülmények közé kerülnek a konzervek.
Ha bajuk esne, nem lehetne adakozni konzerveket. Csak a fizikai károsodás (sérülés ) okozhat gondot.
A fogyaszthatósága nem fog megváltozni, nem romlik meg. Az élvezeti értéke viszont csökkenhet, attól függően, hogy milyen konzervről van szó.
Például ha lefagyasztasz valamit, amiben főtt krumpli vagy főtt leveszöldség van, az már fölolvasztás után soha nem lesz olyan, mint előtte volt. "Szétpresved", ahogy nagyanyám mondta anno. Attól még ehető persze, csak nem lehet olyan jóízűt beleharapni. De például babbal, borsóval, húsfélékkel nincs ilyen probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!