Ecetbe esett a petrezselymem. Van ötlet, hogyan lehetne kiszedni belőle az ecetszagot holnapra?
Köszönöm, én is ettől tartok.
Esetleg valami eredendően ecetes étel lesz belőle nem tudom.
Ha az ecetet felszívta, abba bele is pusztult szegény.
Az ecet nem víz, hogy egy ideig frissen tartson valamit.
Amúgy a sztorit is nehezen tudom elképzelni, hogy eshet bele tömény ecetbe egy csokor petrezselyem. De lehet, hogy nekem szegényes a képzelőerőm :/
Kémia, gyerekek... Savra lúg.
Étkezési szódabikarbóna oldatba kell áztatni 20 percre, utána tiszta vizes átöblítés és kóstolás. Ha nem érzik rajta mellékíz, savanyúság, ecetszag, akkor használhatod. Ha érzik, akkor jó lesz pl. a nyári paprika+paradicsom+lilahagyma salátába ízesítésnek, abban úgyis van ecet és a saláta leve is sokkal ihatóbb lesz tőle.
Igazad van, de a búbánat vacakolna egy csokor 50 ft-os petrezselyemmel ennyit.
Semmibe nem lehet annyira fontos fűszer, hogy érdemes lenne
ennyi munkaráfordítás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!