Túlfőtt újkrumpliból mit lehet készíteni?
krumpli
vaj
tejföl
hagyma
só, bors
fűszerek, ízlés szerint
sajt
Elkészítés:
Törd össze a burgonyát, majd tedd bele egy kivajazott tepsibe. Sózzad, borsozzad meg és a fűszereket se felejtsd el. Egy edénybe tegyél bele némi olvasztott vajat, majd keverd bele a tejfölt, az apróra vágott hagymát, és öntsed rá a krumplira.
A végén szórd meg gazdagon az egészet reszelt sajttal, és mehet is be 45-50 percre a sütőbe, ahol aranybarnára fog pirulni.
Nudlihoz hasonló étel a dödölle, dunántólon ismert elsősorban. A krumplit összetöröd, esetleg egy kis plusz vízzel, hogy híg főzelék állagot kapj, lisztet megpirítod (szárazon), amíg nem kezd barnulni, belekevered az összetört krumplit, aztán hagyod állni.
Hagymát olajon megpirítasz, pirospaprikát bele, majd az előzőleg elkészített masszát elkezded kiszaggatni egy tepsibe: fakanálra egy nagyobb adagot, a pirított hagymás cuccal nyakon önteni, aztán lehet szaggatni, be az egészet a sütőbe, amíg meg nem barnul.
(Vannak, akik a lisztet nem pirítják, elhagyják a hagymát, vagy nem sütik, ahány ember, annyi recept)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!