Négy-t kiló meggyet és úgy amennyi cseresznyét szeretnék eltenni kompótnak. Érdemes magozót venni? Hogy a legkényelmesebb ennyi gyümit kimagozni?
Figyelt kérdés
2017. máj. 31. 09:18
1/8 anonim válasza:
Ilyenkor 1000-1200 Ft szokott lenni a magozó, szerintem érdemes venni. A cseresznye még elmegy kézzel, de a meggy nagyon fröcsköl.
2/8 anonim válasza:
Nekem a cseresznyébe tönkrement, annyira kemény a húsa, viszont kézzel is nagyon nehéz kimagozni. A cseresznyét mindig maggal együtt teszem el.A meggyel is úgy vagyok, hogy a magozó annyi magot benne hagy, hogy csuda, és valóban nagyon fröcsköl.
A meggyet kiülve a teraszra inkább ősi módon a kezemmel magozom ki.
Még egyszer nem adnék pénzt magozóért. (persze ez csak a privát véleményem, a tapasztaltak alapján )
3/8 Noblesse Oblige válasza:
Hát eredményét tekintve a kézi magozás eredményesebb.
Nem szeretem a magozót, mert nagyon sokban benn hagyja a magot.
4/8 anonim válasza:
Én sem bízok már ezekben az egyszerű kis háztartási magozóban. Tényleg nem végez tökéletes munkát.
5/8 anonim válasza:
A másik baja még a magozónak, hogy, ha át is üti a magot, úgy szétroncsolja a meggyet az az iksz alakú fej, hogy csak lekvárnak, vagy tölteléknek lesz jó, mert egy ép szem nem marad belőle, így pl egy gyümölcstorta kirakására alkalmatlan a meggy.
6/8 anonim válasza:
Belöntöm egy kisebb lavórba, vizet engedek rá, és egy jó film közben megvan. Nem fröcsköl, haladós.
7/8 anonim válasza:
Vödör vízben magozom, nem fröcsköl, közben zenét hallgatok, énekelek, a macska is hozzám dörgölőzik (a gyümölcshre rá sem néz, mert nedves), szóval tök jó, főleg, reggel, vagy késő este, mikor már lehűlt és nyárest-illatú a levegő :)
8/8 anonim válasza:
Kézzel magozom mindig, a magozó semmire sem jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!