Az 5 perces bögrés sütit csak olyan mikróba lehet csinálni amibe, süt és egybe grillez is? Vagy lehet egyszerű melegítős mikróba? És sütőbe?
Nem!
Sima, átlagos mikróban is meg lehet csinálni...én majdnem hetente 2x készítem el a kedvenc csokis sütimet benne :)
Hozzávalók:
4 ek liszt
2 ek cukor
2 ek kakaó
1 tojás
3 ek tej
3 ek olaj
Elkészítés:
5 perces süti bögrébenEgy kb. 3 dl-es bögrébe tegyük a lisztet, cukrot és a szitált kakaót. Kanállal elkeverjük. Hozzáadjuk a tojást, tejet és olajat. Ismét alaposan elkeverjük.
A mikró 900 Wattos fokozatán 3 percig „sütjük”.
Ha kész, tányérra borítjuk, és porcukorral megszórva tálaljuk.
Én naponta készítek mikrós sütit, akár többször, csak abban nem liszt van, hanem olajos mag. A kedvenceim a mákosak (pl. 1 tojás, 3 dkg darált mák, 1 dkg zab, 1-2 dkg mazsola, némi édesítés, sütőpor vagy szódabikarbóna, utóbbihez állítólag sav is kell, én kis almaecetet teszek bele), de amiben csak tojássárgája van, azok a legjobbak :)
A mákosba egyébként almát is lehet reszelni, elég sokat, az is finom. S dióval is működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!