A keszeget lehet teljesen szálkátlanítani?
Egy másik oldalon olvastam a következőt:
"A sülthalakra cukros-ecetes vizet kell önteni, mehet bele jó sok hagyma, egy-két gerezd fokhagyma, babérlevél, szemesbors, mustármag. Pár napig hagyni kell a hűtőben, utána fogyasztható. No annak tényleg csak a gerince fog maradni, a szálkákkal elbánik az ecet."
Azt azonban nem, hogy mit milyen arányban kell használni ehhez...
A keszeg húsát nagyon szeretné a család, de a szálkák miatt eléggé idegenkedünk tőle...
Ha valakinek van valamilyen javaslata az irdaláson kívül, az kérem segítsen. :)
Előre is köszönöm!
A keszeg az egyik legjobb ízű hal, ha nem a legjobb.
40 éves horgászmúltam alatt rengeteget fogtam, ettem.
A sütése:
legjobb a jó tenyérnyi. A megtisztított hal fejét eltávolítjuk, az uszonyokat, és a farkát rajtahagyjuk, csodálatos ropogósra sül.
A testet beirdaljuk mindkét oldalon 2-3 mm-enként, a halat erősen besózva fél óráig állni hagyjuk.
Átöblítve, a következő panírba forgatjuk:
-1rész finomliszt
-1 rész kukoricaliszt
-1 rész zsemlemorzsa
Nagyon forró zsiradékban barnulásig sütjük.
Most jön amit kérdeztél, ami nem más mint a marinált hal.
A páclé jó, a sót ne hagyd ki belőle. Körülbelül jő karakán uborkasaláta lére kell hasonlítson, amiben az ecet dominál.
Hűtőben 5-6 nap alatt érik be, utána még egy jó hétig fogyasztható. Ha még tovább akarod tárolni, adj a páchoz némi nátrium-benzoátot.
Szándékosan szoktam több halat sütni, hogy maradjon marináltnak is.
Amúgy a maradék rántott ponty patkó is alkalmas erre, de szerintem a keszeg jobb.
A keszegről ha kellően érett,a húst le lehet húzogatni, olyan marad mint egy fésű a gerince.
Ha van lehetőséged válogatni a keszegek között, legjobb a bodorka.
Jó étvágyat hozzá!
Z.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!