Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » A keszeget lehet teljesen...

A keszeget lehet teljesen szálkátlanítani?

Figyelt kérdés

Egy másik oldalon olvastam a következőt:

"A sülthalakra cukros-ecetes vizet kell önteni, mehet bele jó sok hagyma, egy-két gerezd fokhagyma, babérlevél, szemesbors, mustármag. Pár napig hagyni kell a hűtőben, utána fogyasztható. No annak tényleg csak a gerince fog maradni, a szálkákkal elbánik az ecet."


Azt azonban nem, hogy mit milyen arányban kell használni ehhez...

A keszeg húsát nagyon szeretné a család, de a szálkák miatt eléggé idegenkedünk tőle...

Ha valakinek van valamilyen javaslata az irdaláson kívül, az kérem segítsen. :)


Előre is köszönöm!


2010. máj. 6. 17:47
 1/4 anonim ***** válasza:
Szerintem nem. Viszont én nem merném több nap után, még a hűtőben, pácban tartott halat sem megenni. Nagyon gyorsan romlik.
2010. máj. 6. 18:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
a pácolt sült hal tényleg finom. Vagyis nem sült, hanem rántott hal, panírral együtt, hagymakarikákkal,finom salátalével, pár szem borssal, 1 babérrel,fokhagymával összerakva, hagyd állni min.1 hetet.És edd friss pirítóssal!
2010. máj. 6. 19:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
Második vagyok, elfelejtettem írni, hogy a szálkákat tényleg megeszi az ecet, de csak az aprókat.A vastagabbakra azért figyelni kell.
2010. máj. 6. 19:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 doboszoli ***** válasza:

A keszeg az egyik legjobb ízű hal, ha nem a legjobb.

40 éves horgászmúltam alatt rengeteget fogtam, ettem.

A sütése:

legjobb a jó tenyérnyi. A megtisztított hal fejét eltávolítjuk, az uszonyokat, és a farkát rajtahagyjuk, csodálatos ropogósra sül.

A testet beirdaljuk mindkét oldalon 2-3 mm-enként, a halat erősen besózva fél óráig állni hagyjuk.

Átöblítve, a következő panírba forgatjuk:

-1rész finomliszt

-1 rész kukoricaliszt

-1 rész zsemlemorzsa

Nagyon forró zsiradékban barnulásig sütjük.


Most jön amit kérdeztél, ami nem más mint a marinált hal.

A páclé jó, a sót ne hagyd ki belőle. Körülbelül jő karakán uborkasaláta lére kell hasonlítson, amiben az ecet dominál.

Hűtőben 5-6 nap alatt érik be, utána még egy jó hétig fogyasztható. Ha még tovább akarod tárolni, adj a páchoz némi nátrium-benzoátot.

Szándékosan szoktam több halat sütni, hogy maradjon marináltnak is.

Amúgy a maradék rántott ponty patkó is alkalmas erre, de szerintem a keszeg jobb.

A keszegről ha kellően érett,a húst le lehet húzogatni, olyan marad mint egy fésű a gerince.

Ha van lehetőséged válogatni a keszegek között, legjobb a bodorka.

Jó étvágyat hozzá!

Z.

2010. máj. 19. 17:55
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!