Hogy kell csinálni az alaplét?
Csontot vagy valamilyen leveshúst megfőzöl, és leszűröd a levet. Nem zöldségeled be.
De sokan leveskockából csinálják.
a leveskocka dobozán nincs rajta az elkészités??
én egyébként többnyire csirkemellcsontot szoktam venni ilyen célra!!!
lassu tüzön főzöm jó ideig. sót, vöröshagymát némi egész borsot szoktam bele tenni. szép tiszta lesz, ha nem forralod fel, csak gyöngyözni hagyod.
ha látsz szép mellcsontot, érdemes venni 1-2 kg-ot vágd el kicsi kisebbekre kisebb helyet foglal a fazékba.
Le is lehet kis adagokban fagyasztani!!! igy egyszer megcisnálod, és csak elő kell venni.
én hanyagolnám a levesporokat, készleves készitményeket, kockákat!!!!! vegetát stb!!
egy idő után mindennek egyenize lesz (vegeta iznek is emlegették régen )
A leveskocka nem alaplé. Csontból, csontos húsból, zöldségekből lehet alaplevet főzni.
Ezt le lehet fagyasztani (nálam fél literes műa. palackokban van mindig ) és amikor szükséges, akkor használom fel felöntőlének. Sokkal ízletesebb lesz egy adott étel, mintha csapvízzel önteném fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!