Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogy kell csinálni az alaplét?

Hogy kell csinálni az alaplét?

Figyelt kérdés
Több leves receptnél látom hogy azt írja tegyél hozzá pl 2 liter alaplét.
2017. jan. 23. 10:21
 1/7 anonim ***** válasza:
82%

Csontot vagy valamilyen leveshúst megfőzöl, és leszűröd a levet. Nem zöldségeled be.

De sokan leveskockából csinálják.

2017. jan. 23. 10:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:
És leveskockából hogyan?csak beleteszem a vízbe?bocsi de írtó kezdő vagyok 😂
2017. jan. 23. 10:38
 3/7 gömbicica ***** válasza:

a leveskocka dobozán nincs rajta az elkészités??

én egyébként többnyire csirkemellcsontot szoktam venni ilyen célra!!!

lassu tüzön főzöm jó ideig. sót, vöröshagymát némi egész borsot szoktam bele tenni. szép tiszta lesz, ha nem forralod fel, csak gyöngyözni hagyod.

ha látsz szép mellcsontot, érdemes venni 1-2 kg-ot vágd el kicsi kisebbekre kisebb helyet foglal a fazékba.

Le is lehet kis adagokban fagyasztani!!! igy egyszer megcisnálod, és csak elő kell venni.

2017. jan. 23. 10:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 gömbicica ***** válasza:
71%

én hanyagolnám a levesporokat, készleves készitményeket, kockákat!!!!! vegetát stb!!

egy idő után mindennek egyenize lesz (vegeta iznek is emlegették régen )

2017. jan. 23. 10:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
66%
Egyetértek gömbicicával, én is gyűlölöm a vegetaízt, egész gyerekkoromat végigkísérte. Végig se olvasok olyan receptet, ami leveskockát, ételízesítőt stb. tartalmaz.
2017. jan. 23. 11:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
60%

A leveskocka nem alaplé. Csontból, csontos húsból, zöldségekből lehet alaplevet főzni.

Ezt le lehet fagyasztani (nálam fél literes műa. palackokban van mindig ) és amikor szükséges, akkor használom fel felöntőlének. Sokkal ízletesebb lesz egy adott étel, mintha csapvízzel önteném fel.

2017. jan. 23. 11:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
60%
Így van, mi főzőtanfolyamon tanultuk, hogy csontból/csontos húsból kell főzni, mindenféle zöldséggel, fűszerekkel, csak kevesebb levet kell hozzáönteni, mintha húslevest főznél, hogy töményebb legyen. Én nem kell olyan erősen sózni, hiszen amihez felhasználod, azt is ízesíted még.
2017. jan. 23. 11:28
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!