Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mibe tudok kisebb adag rakottk...

Mibe tudok kisebb adag rakottkrumplit csinálni, ha csak nagy üvegtálam van?

Figyelt kérdés
Félig nemtudom csinalni mert akkor szét esik és kifolyik belöle amit belerakok tippek? Illetve milyen füszerrel ízesítitek,hogy finom legyen? Eddig 2- szer csináltam,de nagyon ízetlen volt mindig... :(
2017. jan. 18. 12:28
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

A rakott krumplit én is hagyományosan készítem, a tejföllel nem spórolok, a sorok közé is kerül.A legtetejére is bőven, amit megszórok szitált zsemlemorzsával, amitől szép piros kérget kap. Ezt anyukámtól tanultam, és emlékszem, hogy mindig a egy alumínium lábasban sütötte a rakottkrumplit.

Szóval én is azt mondom, hogy egy neked megfelelő lábasban rakd le, amit előtte kenj ki zsiradékkal.

Van egy saját receptem -rakott oldalas- abba szoktam tenni nagyon vékony félkarikára szelt lilahagymát, ami összesülve a többi hozzávalóval isteni finom édeskés zamatost ízt ad az ételnek.

Esetleg próbáld meg a rakottkrumplit is egyszer hagymával együtt sütni, hátha ízletesebbnek találja a párod.

Én azért nem teszek bele, hogy a két kaja különbözzön egymástól.

2017. jan. 18. 16:55
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
A krumplit én mindig sós vizben főzöm meg, és minden sort sózok, a tojás kerül a krumplira szintén sózom erre kerül a kolbász hogy sülés közben izesítse a tojást. Ennek a tetejére kerül csorgatva a tejfölből legalább egy-két evőkanálnyi, amibe tettem egy teáskanál vegetát és szalona pörcből kisütött zsirt 2 evőkanálnyit. Ezután folytatom a rétegezést. Tetejére a maradék tejföl, és ha maradt a zsiradékból rácsorgatom. Persze fontos a szaftos jó izű kolbász. Sok sikert!
2017. jan. 18. 18:21
 13/13 mustafa33 ***** válasza:
Bármilyen megfelelő méretű lábast kenj ki zsírral (lehet olaj is ha muszáj), szórd meg morzsával, rakjál le krumplit, tojást, kolbászt rétegezve. Só, törött bors, tejfel (tejszín). Tetejére is morzsa. Sütő. (sütő edény is megfelel pl. Remoska, ... )
2017. jan. 20. 02:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!