Miért nem olvad fel a sajt?
Többször csináltam már sajtkrémlevest. Van egy „jó” receptem, és úgy készítem, hogy a reszelt sajtot felolvasztom kevés hideg tejszínnel és ha felolvadt, felöntöm hideg vízzel, mire a sajt összeáll, és nem hajlandó többé felolvadni. Próbáltam már úgy is, hogy a már forró alaplébe öntöm a reszelt sajtot, de ugyanaz az eredmény.
Szóval törődjek bele, hogy a finom sajtkrémleveshez, szükséges fél nap, botmixer, szűrő és fél kg kidobott sajt… vagy esetleg valaki ismeri a megoldást?
Előre is köszönöm a tippeket!
A sajt csak forró foyladékban olvad fel, esetleg lehet vele együtt melegíteni, de hidegben sosem fog.
De ha felmelegíted együtt és utána öntesz hozzá hideg vizet, akkor összeugrik.
Másodszor nagyon nem mindegy, milyen sajtot használsz - csak a magas zsírtartalmú olvad fel.
Jaa! Hát akkor az lehet a baj! Ki hitte volna, hogy hidegen nem olvad fel a sajt… :o
Viccet félretéve, természetesen a hideg tejszínbe teszem a reszelt sajtot, majd együtt kezdem el melegíteni. Így fel is olvad a sajt (próbáltam többféle sajttal is: edami, gouda, trappista), viszont miután a tejszínnel együtt felolvadt sajtot felöntöm a hideg vízzel, azután a már előtte felolvadt sajt újra összeáll, én innentől kezdve bármit csinálok vele, nem olvad fel újra...
Mi lenne, ha melegvízzel öntenéd fel. A hideggel lehűtöd, és persze, hogy összeugrik.
A meleg rántást kell hidegvízzel simára keverni, nem az olvadt sajtot.
„A reszelt sajtot felolvasztom kevés hideg tejszínnel...” Ezt nyilván úgy értettem, hogy a még hideg tejszínbe teszem a reszelt sajtot és együtt melegítem fel. Mint írtam, fel is olvad a sajt… Nem gondoltam, hogy ezt ilyen nehéz megérteni… Akkor a „kevés hideg tejszínnel”-ből hagyjuk ki a „hideg”-et... Rendben?
„De ha felmelegíted együtt és utána öntesz hozzá hideg vizet, akkor összeugrik.” Na éppen ez a bajom… Akkor hogyan csináljam, hogy ne ugorjon össze??
A neten rengeteg ROSSZ- soha ki nem próbált-recept kering.
Ha ennyiszer befaragtál vele, keress másik receptet, és jobb sajtot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!