Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Majonézes krumplisaláta...

Majonézes krumplisaláta kocsonyázva?

Figyelt kérdés

Akinek van tapasztalata, segítsen legyen szíves.


Majonézes krumplisalátát szeretnék készíteni, és kicsit kocsonyásítani szeretném. Nem szeletelhetö állagút szeretnék kapni, hanem csak olyat, ami nem csúszik szét, amikor adagolom.


A kérdésem: kb. mennyi krumplisalátához mennyi zselatin kellene ehhez, illetve hogy és mikor kellene beletenni?


A neten már keresgéltem, de ott egyrészt keményre készítik, másrészt nem adnak meg arányt.


A segítséget elöre is köszönöm!



2017. jan. 6. 19:52
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos arányt én se tudok, mert soha életemben nem méregettem ilyeneket.

De bevett szokás tálakra, mindenféle salinál, hogy tartása legyen.


Aszpikot kell főzni, és amíg langyos, addig belekeverni a salátába.

Nem kell bele sok, mert a krumpli amúgy se vizes, sőt a keményítő is fog rajta egy kicsit.

Ha saccra kéne valamit mondani, mondjuk egy 5 liternyi salihoz 1-1,5 deci erősebb aszpik elég.

Csak utána hagyj időt hűlni neki, nyilván csak hidegben húz meg, amikor beleöntöd, akkor hígítani fog rajta.

2017. jan. 6. 19:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Ilyet még én sem csináltam, az arányokban nem tudok segíteni, de egy tipp: a zselatint ne a kész salátába kevert, hanem a majonézbe, és csak utána add hozzá a krumplit, hogy ne törjön össze miközben összekevered.

Ha van olyan recepted, ami szeletlehető állagúra szól, akkor felezd, negyedeld a zselatin arányát. Ha van elég időd, akkor kisebb adagokkal kísérletezd ki a helyes arányt.

2017. jan. 6. 20:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:
Mindkettötöknek köszönöm a választ, soakt segítettetek!
2017. jan. 6. 20:27

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!