Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Lekváros linzer fém dobozban...

Lekváros linzer fém dobozban meddig áll e?

Figyelt kérdés
Karácsonyra már elkészitettem kb 4kg linzert;lekváros,dios,csokis.Fém dobozokba tettem,azonban nem tudom,elállnak-e karácsonyig(ujévig) a házilekvár miatt.

2016. dec. 9. 07:03
 1/9 TR75 ***** válasza:
29%

A lekváros talán tényleg necces, a többi simán kibírja.

Azt mondom, a lekvárosat külön dobozba tedd, és valami hűvös helyre (akár hűtőbe is, jól lezárva, vagy ha le tudod vákuumozni, talán az lenne a legjobb). Esetleg hűtőláda?

2016. dec. 9. 07:13
 2/9 anonim ***** válasza:
40%
1,5-2 hét után már nem tenném a vendégek elé. Bár vannak akik azt hiszik a 2 hónapos linzer is ehető...
2016. dec. 9. 07:14
 3/9 anonim ***** válasza:
49%
Megromlani valoban nem romlik meg, na de nyilvan erezheto a kulonbseg a honapos, meg a par napos kozt! En sosem sutnek ennyire elore, de te tudod.
2016. dec. 9. 07:28
 4/9 anonim ***** válasza:
4%
hűtőbe tedd
2016. dec. 9. 07:38
 5/9 anonim ***** válasza:
80%
Eláll. és minél tovább áll, annál puhább lesz. De a dobozban az egyes rétegek közé tégy egy papírszalvétát. Az felszívja az esetleges nedvességet. A házi lekvár ( ha nem zselatinos) még jobb is, mint a bolti.
2016. dec. 9. 07:43
 6/9 anonim ***** válasza:
62%
Az 5-ösnek van igaza,simán eláll.A többieknek nem sok közük van a konyhához.
2016. dec. 9. 08:13
 7/9 anonim ***** válasza:
25%
fém dobozva tárolva több hétig el áll. már több éve mi is megsütjük karácsony előtt 1-2 héttel.és semmi baja nincsen még januárban sem
2016. dec. 9. 10:31
 8/9 anonim ***** válasza:

Ne tedd hűtőbe.

100%

2016. dec. 9. 11:52
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat,igazán hasznosak.A linzerröl szakácskönyvek,cukrászok állitják;fém dobozban 3 honapig eltarthato.Én menetközben variáltam,igy lett házi lekváros is.Több helyre készül,azért tünik ilyen soknak.
2016. dec. 10. 11:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!