Rizs mint a török pl eker éttermekben?
Figyelt kérdés
Csináltam már otthon jázmin rizst, basmatit és egyéb rizseket. De valahogy soha nem lesz olyan mint az a tipikus eker éttermes jázmin rizs :/ Ráadásúl nekik 2 napig simán eláll.. nekem már 6-8 óra kintlét után már nem olyan 'élmény' evés közben. :(
Hogy kéne csinálni, vagy milyen tárolási praktika van ami segít?
2016. nov. 26. 04:36
1/2 anonim válasza:
Azt írd le hogy hogy csinálod. :) És megbeszéljük. Nekem is van technikám rá, összevethetjük :) - én török anyósomtól tanultam úgy ahogy most csinálom:)
2/2 A kérdező kommentje:
Szinte mindig 2 rész víz, 1 rész rizs (2:1)
Próbáltam már úgyis, hogy fedő nélkül csinálva, úgyis, hogy miutan majdnem kész lekapcsolom, és a saját melegében párolom még kicsit fedővel. Én mondjuk olaj nélkül szoktam, de csinaltam mar kis olajjal is.
Nem szoktam előtte 'megmosni' a rizst, mert szerintem akkor veszít ásványi anyagokat. Talán ez is hibás lehet a dologban.. nem tudom
2016. nov. 27. 03:10
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!