A török éttermekben miért olyan nagyon-nagyon finom a tea?
Milyen teafüvet használnak? Hogyan készítik?
Én csak azt látom, hogy valami sűrű esszenciát felöntenek forró vízzel.
Ja, és imádom azt a pici üvegpoharat és az aranytálkát alatta... :) Hol lehet ilyet kapni?
Az „orosz módszerrel” készítik elő a teát, vagyis előbb sok füvet áztanak ki aránylag kevés vízben, ami magában ihatatlan, majd ezt hígítják fel forró vízzel.
A teafű a sajátjuk, mármint törökországi. Nem tudom, máshol ittál-e már igazán minőségi teát, de valószínűleg nincs egyéb oka, hogy ennyire finom.
Köszönöm a válaszokat!
Most már csak azt kellene tudni, milyen fajta / márkájú teát főznek.
(Igen, sok minőségi teát ittam már, és ez különbözik mindtől, illetve olyan jellegű, mint amit Egyiptomban ittam, El Arosa a neve. Sajnos itthon az nem kapható... Bársonyos, nem fanyar, nem karcos... nyámi...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!