Sütőtökből, más zöldségekkel valamilyen fő ételt?
Várandós vagyok, egyik nap nagyon megkívántam egyik nap a sütőtököt, vettem is. Mire hazajöttem már nem igazán volt kedvem lerben megsütni. Nézelődtem a neten, de nem igazán fogott meg egy recept sem. Valamilyen zöldséges finomságot készítenék, de nem tudom mit. Jó lenne ha nem lenne túl édes sem.
Van itthon még másfajta zöldség, fűszerek, őrölthús, csirkemell.
Köszi az ötleteket :)
Van egy nagyon tartalmas sütőtök raguleves receptem, de kellene hozzá cukkini, brokkoli (esetleg karfiol ), sárgarépa, póréhagyma (de lehet mással is pótolni ).A csirkemell kell bele.ja és az fontos, hogy édes kanadai (hegedűtök) legyen, a zöld nagy tökből nem olyan finom.
Ha érdekel délután le tudom írni.
Mindenképp. Olyan hegedűtököt vettem :)
Ma már úgy sem lesz időm elkészíteni, hamarabb ér haza a férjem. De várom a receptet, holnap elkészítem :)
Köszi
Kuszkusszal, párolt zöldséggel töltött sütőtök joghurtos öntettel
Zsályás sütőtökös gnocchi tejszínes parmezános mártásban
Currys Sütőtökkrémleves ruccolával, pirított tökmaggal
Pirított tökös, kecskesajtos rukkolás kenyérfalatok
Sütőtökös lasagne cukkinicsíkokkal tészta helyett
Fűszeres sütőtökfelfújt gombanyárssal, friss salátával
Ahh imádom a sütőtököt most hogy szezonja van heti 1-2x legalàbb van :)
Ezer bocs, hogy csak most írom a leves receptjét, de közbe jött valami.
Hozzávalók: egy csomó zöldhagyma, vagy egy darab póré, egy gerezd fokhagyma, 40 deka csíkokra vágott csirkemell, 25 deka sárgarépa, 25 deka brokkoli, egy kb 20 dekás cukkini,20 deka paradicsom (hámozva ) fél kiló hegedűtök kockára vágva. ek. olaj, 1 liter zöldségerőleves (kockából ), de lehet vízzel is, 1 babérlevés só, bors ízlés szerint.
Az olajon megdinszteljük a karikára vágott hagymát (zöldjével együtt ) rádobjuk a húst és fehéredésig kevergetjük. beletesszük a préselt fokhagymát, a kockázott paradicsomot, és egy kevés zöldséglével elkezdjük párolni. a zöldségeket a keménységük sorrendjében tesszük bele. vagyis a karikára vágott répát, majd a apró rózsára szedett brokkolit, a szárát is karikázzuk bele. Végül a kockára vágott édes tököt, és a kis hasábokra vágott cukkinit(héjastól). felöntjük a maradék zöldséglével. A leves "hosszát" magunk szabályozhatjuk, vagyis lehet sűrűbb és hígabb is.
Ügyeljünk, hogy a zöldségek ne főjenek szét, maradjanak finom, szép rusztikusak.
igazi őszi-téli vitanminbomba.
Azért utána egy palacsinta lecsúszik még :)
Üdv:)
Köszönöm a lenullázást ! A receptet kifejezetten a kérdező kérésére, előzetes megbeszélés alapján írtam le !
nem nektek kedves lepontozó brigád.
Szégyellhetitek magatokat , de nagyon !
Már éppen ideje, hogy levelet írjak az üzemeltetőnek, hogy szűrjék ki az ilyen csoportos lepontozókat.
Nagyon jól harmonizál a sütőtök a dióval, fahéjjal, kakaóval:
- Csíkokra szeled a sütőtököt, mint a tésztát, vagy makarónit. Nagyon vékonyan kikent teflonban, pici sóval átforgatod, míg átpuhul = kifőzött száraz-tészta = diós tészta.
- Lereszeled, egy picit zománcos tepsiben, sütőben, vagy egy tányéron a mikróba dugod, míg átpuhul.
Vaníliás, cukrozott túróval összegyúrod, kis golyókat formázol belőle, és akár kókusz-reszelékbe, akár kakaóba forgatva, fincsi nasi.
NE törődj a lepontozókkal, köszönöm szépen a receptet, ki fogom próbálni mindenképp, majd megírom, milyen lett.
Köszi a többi ötletet is.
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!