Hogyan lehet csirkének el távolitani a belsőségeit? Ha azt szeretném hhogy egybe maradjon
- Először kiszeded a begyét:
a nyaktőnél egy kicsit elhúzod a bőrt, és kb. 1-2 cm-es vágást csinálsz, vigyázva, hogy csak a bőrt vágd fel. Ott bedugod az ujjadat, és a bőrét széthasítod, hogy a begyét egyben ki tudd szedni. Vele együtt először a nyak felőli nyelőcsőt is kiszakítod, majd a begyétől lefelé a zúzával van összeköttetés, azt a bélszakaszt is a begyével együtt húzod és szakítod.
Arra vigyázz, hogy a begye ki ne szakadjon, mert az összes benne levő kaja, stb. kiborul és bepiszkítja a húsodat.
- Utána kiszeded az összes egyéb belsőséget:
a melle húsa alatt kb. 1-2 cm-rel is elvágod óvatosan a bőrét. Bedugod a középső + mutató ujjadat V-betű alakban, először az egyik oldal felé, és a két ujjad között felvágod a csibét. Majd a másik oldala felől is. Vigyázz, hogy a belekbe bele ne vágj, különben az összes mindenség beleborul a csirkébe!!!
Kézzel szépen kihúzod egyben az összes belsőséget, és a fenekét kikanyarítva elválik a csirkétől az egész!
Én a püspökfalatot is kivágom ezzel együtt. Egyrészt könnyebb úgy kanyarítani, másrészt amúgy sem eszem meg, nem szeretem.
Ezzel kiszedtél a csirkéből minden belsőséget!
A kiszedett belekről óvatosan leszed a májat. Vigyázz, hogy az epéjét el ne fakaszd, mert ami érintkezik vele, minden csupa keserű és ehetetlen lesz! Majd még leszeded a szívet és a zúzát is, ha csirke/tyúk volt, és találsz benne apró tojásokat, majd a levesben megfő.
Szívesen!
Majd írd meg, hogyan sikerült!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!