Mit lehet tenni levesek megposhadása ellen?
Nem tudom, hogy ez köznyelvben is így létezik-e, mi vidéken azt mondjuk, hogy felforr a leves. Megsavanyodik, kellemetlen szaga lesz és felhabzik.
Mindig a levesek elkészítése után megvárjuk amíg magától lehűl és utána betesszük a hűtőbe, de valamikor ennek ellenére ugyanúgy megsavanyodik másnapra, sőt a tegnapi levesünk konkrétan déltől éjfélre tönkrement, alig tudtunk egy pár tányérral enni belőle.
Létezik valami univerzális módszer arra, hogy biztonságosan tudjunk tárolni egy levest legalább 1-2 napig? Értem én, hogy meleg van, meg örökké nem állhat el egy étel, de az azért már mégis sok, hogy még 12 órát sem bír ki.
Anyu a húslevest pl. mindig leszűri, külön tárolja a lét, külön a húst, külön a zöldséget. Elvileg hamarább megsavanyszik, ha a zöldség a lében ázik.
Illetve a másik, hogy miután elkészült a leves (és megettük a felét) gyorsan lehűti a maradékot, és utána beteszi a hűtőbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!