Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mit lehet tenni levesek...

Mit lehet tenni levesek megposhadása ellen?

Figyelt kérdés

Nem tudom, hogy ez köznyelvben is így létezik-e, mi vidéken azt mondjuk, hogy felforr a leves. Megsavanyodik, kellemetlen szaga lesz és felhabzik.


Mindig a levesek elkészítése után megvárjuk amíg magától lehűl és utána betesszük a hűtőbe, de valamikor ennek ellenére ugyanúgy megsavanyodik másnapra, sőt a tegnapi levesünk konkrétan déltől éjfélre tönkrement, alig tudtunk egy pár tányérral enni belőle.


Létezik valami univerzális módszer arra, hogy biztonságosan tudjunk tárolni egy levest legalább 1-2 napig? Értem én, hogy meleg van, meg örökké nem állhat el egy étel, de az azért már mégis sok, hogy még 12 órát sem bír ki.


2016. szept. 16. 12:37
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Anyu a húslevest pl. mindig leszűri, külön tárolja a lét, külön a húst, külön a zöldséget. Elvileg hamarább megsavanyszik, ha a zöldség a lében ázik.

Illetve a másik, hogy miután elkészült a leves (és megettük a felét) gyorsan lehűti a maradékot, és utána beteszi a hűtőbe.

2016. szept. 16. 23:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/12 anonim ***** válasza:
A vastag aljú edényből ami nem fogy el minél hamarabb át kell önteni egy hűtésre szánt edénybe.
2016. szept. 25. 19:26
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!