Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan kell tojásfehérjehabot...

Hogyan kell tojásfehérjehabot verni, hogy hab állaga legyen, és ne folyjon? És hogy lehet úgy elvágni, hogy a teteje ne törjön szét?

Figyelt kérdés

Rákóczi túróst készítek, de van két problémám: eddig, amikor próbáltam verni (géppel) a habot+porcukrot (először vertem magában, majd aztán tetem hozzá a cukrot, fokozatosan), mindig massza lett belőle, és nem igazán hab. Mit csinálok rosszul? Lehet, hogy tovább kéne vernem? O.o

A másik problémám pedig, hogy amikor el akarom vágni a tetejét a végén, mindig eltörik a hab (kemény) teteje, és így nem igazán szép. Erre van valami praktika? (meg szoktam várni, amíg kihűl...)


Köszi annak, aki segít :)


2010. ápr. 22. 15:25
 1/7 anonim ***** válasza:
szódabikarbóna + egy csipet só
2010. ápr. 22. 15:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim válasza:
Gyorsan és sokáig kell verni, és ne folyjon bele sárga véletlenül sem! Legjobb a kézi botmixerrel!
2010. ápr. 22. 16:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim válasza:
Szia! Gyorsan kell verrni a habot és amikor már valamennyire felverted akkor egybe bele a cukrot és verni tovább. Elég sokáig kell( én a legnagyobb fokozaton szoktam). A hab pedig akkor nem törik el, ha melegvizes késsel vágod és itt a meleg a lényeg nem a viz!!! Kést bele melegvizbe, lecsöpögtet és vág. Minden vágás előtt megcsinálod. Ja és minden vágás előtt letörlöd atésztamaradékot rolamert különdben összekeni a habot. Hát ennyi, remélem tudtam segiteni.
2010. ápr. 22. 16:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
A t.fehérjét kezd el verni és fokozatosan add hozzá a cukrot, mindig csak egy keveset. Addig verd, ameddig a megállított habverő lapátján megáll a hab, nem folyik le róla. A másik, lehet, hogy túlsütöd a habot, ezt elég csak szárítani.
2010. ápr. 22. 16:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
Azt is olvastam, hogy ha lehűtöd előtte a tojásfehérjét, jobban fel lehet verni. Nekem mindig sikerül. Nem lehet az a gond, hogy összetöröd a habot. Én mindig egy irányba keverem a mixerrel.
2010. ápr. 22. 20:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
a szodabikarbonat felejtsd el. a feherjet viz es tojassargajamentesen kezd el verni. mikor felig felverted adagold lassan a KRISTALYcukrot.
2010. ápr. 26. 00:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Több fontos szabály van. Olyan is, amit már leírtak.


1. Tojás sárgája semmiképp nem kerülhet bele.

2. A kézi mixer habverőinek teljesen zsírmentesnek kell lenni, mert különben nem tudod felverni a habot keményre! Előtte alaposan mosd el mosogatószerrel és jól öblítsd le, szárítsd meg.

4. Egy csipet sót és pár csepp citromlevet tegyél bele, mielőtt elkezded felverni, így hamarabb keményedik.

5. Először cukor nélkül verd a habot.

4. Ha kezd keményedni, akkor rakd bele a cukrot. Én mindig porcukrot használok, mert kristálycukorral szemcsés maradhat.

5. A porcukorral teljes keményedésig vered. Mindegy merre mozgatod a mixert. Lehet össze vissza is! :)


Ennyi. Remélem így sikerül. :)

2010. ápr. 29. 09:09
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!