Hogyan kell tojásfehérjehabot verni, hogy hab állaga legyen, és ne folyjon? És hogy lehet úgy elvágni, hogy a teteje ne törjön szét?
Rákóczi túróst készítek, de van két problémám: eddig, amikor próbáltam verni (géppel) a habot+porcukrot (először vertem magában, majd aztán tetem hozzá a cukrot, fokozatosan), mindig massza lett belőle, és nem igazán hab. Mit csinálok rosszul? Lehet, hogy tovább kéne vernem? O.o
A másik problémám pedig, hogy amikor el akarom vágni a tetejét a végén, mindig eltörik a hab (kemény) teteje, és így nem igazán szép. Erre van valami praktika? (meg szoktam várni, amíg kihűl...)
Köszi annak, aki segít :)
Szia!
Több fontos szabály van. Olyan is, amit már leírtak.
1. Tojás sárgája semmiképp nem kerülhet bele.
2. A kézi mixer habverőinek teljesen zsírmentesnek kell lenni, mert különben nem tudod felverni a habot keményre! Előtte alaposan mosd el mosogatószerrel és jól öblítsd le, szárítsd meg.
4. Egy csipet sót és pár csepp citromlevet tegyél bele, mielőtt elkezded felverni, így hamarabb keményedik.
5. Először cukor nélkül verd a habot.
4. Ha kezd keményedni, akkor rakd bele a cukrot. Én mindig porcukrot használok, mert kristálycukorral szemcsés maradhat.
5. A porcukorral teljes keményedésig vered. Mindegy merre mozgatod a mixert. Lehet össze vissza is! :)
Ennyi. Remélem így sikerül. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!