Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Héjában burgonyát, hogyan...

Héjában burgonyát, hogyan kell főzni, hogy ne repedjen meg?

Figyelt kérdés
2016. aug. 26. 20:25
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Nahát!Számomra ez újdonság. Nekem még soha nem repedt meg.

Én megmosom,hidegvízben felteszem,egy kanál só aztán megfő. Ha kész leöntöm a vizet róla és ha kihült megpucolom.Szóval semmi extra.

2016. aug. 26. 20:35
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Az a titka, hogy főznivaló burgonyát kell vásárolni. A legtöbb helyen fel sem tüntetik, hogy mire való amit veszel. Valószínűleg azért reped meg a tied, mert sütnivaló fajta.
2016. aug. 26. 20:37
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
De az is lehet h sokáig főzted
2016. aug. 26. 21:35
 4/8 anonim ***** válasza:

Nekem sem repedt meg még sosem, hiába főzöm bármeddig, és bármelyik fajta krumpliból. Én sem hallottam még,hogy az megreped...

Én speciel mikróban főzöm.

2016. aug. 28. 10:17
 5/8 anonim ***** válasza:
A burgonya és a tojás is megrepedhet, ha a már fővő vízbe teszed bele. Szóval ahogy az első kommentelő mondja. Hidegen vízbe tenni, és együtt melegedjen forrásig. A kanálnyi só is segít, magasabb lesz az ozmózisnyomása a víznek a sótól, kevésbé valószínű, hogy a héj megreped, ha mind a két oldalon hasonló ozmolaritású elegy van.
2016. aug. 29. 11:15
 6/8 Schreiber László ***** válasza:
Nem kell komplikálni! A válasz egy szó: figyelmesen.
2016. aug. 30. 12:08
 7/8 anonim ***** válasza:
Sajnos, ma már másfajta krumplik vannak. Én is megveszem, piros a héja, megfőzöm, sárga. Na és persze kireped, mindegy mit csinálsz, mert a sárga az olyan.
2016. aug. 31. 09:38
 8/8 anonim ***** válasza:
40%
Főzz inkább krumplit.
2016. szept. 1. 13:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!