Héjában burgonyát, hogyan kell főzni, hogy ne repedjen meg?
Figyelt kérdés
2016. aug. 26. 20:25
1/8 anonim válasza:
Nahát!Számomra ez újdonság. Nekem még soha nem repedt meg.
Én megmosom,hidegvízben felteszem,egy kanál só aztán megfő. Ha kész leöntöm a vizet róla és ha kihült megpucolom.Szóval semmi extra.
2/8 anonim válasza:
Az a titka, hogy főznivaló burgonyát kell vásárolni. A legtöbb helyen fel sem tüntetik, hogy mire való amit veszel. Valószínűleg azért reped meg a tied, mert sütnivaló fajta.
4/8 anonim válasza:
Nekem sem repedt meg még sosem, hiába főzöm bármeddig, és bármelyik fajta krumpliból. Én sem hallottam még,hogy az megreped...
Én speciel mikróban főzöm.
5/8 anonim válasza:
A burgonya és a tojás is megrepedhet, ha a már fővő vízbe teszed bele. Szóval ahogy az első kommentelő mondja. Hidegen vízbe tenni, és együtt melegedjen forrásig. A kanálnyi só is segít, magasabb lesz az ozmózisnyomása a víznek a sótól, kevésbé valószínű, hogy a héj megreped, ha mind a két oldalon hasonló ozmolaritású elegy van.
6/8 Schreiber László válasza:
Nem kell komplikálni! A válasz egy szó: figyelmesen.
7/8 anonim válasza:
Sajnos, ma már másfajta krumplik vannak. Én is megveszem, piros a héja, megfőzöm, sárga. Na és persze kireped, mindegy mit csinálsz, mert a sárga az olyan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!