Hogyan lehet megoldani, hogy a késhegyni szalicil a lekvár tetejére kerüljön, de a lezárás utáni fejreállításkor ne olvadjon bele az egész lekvárba?
Nem kell rá szalicil, hiszen pont azzal csírátlanítod, hogy fejre állítod.
(Egyébként a szalicil nem tiltották már be???)
"(Egyébként a szalicil nem tiltották már be???)"
Jézus Mária! Akkor ne szedjem az Aspirin Protectet?
A szalicil, meg a többi tartósítószer is vízoldékony, hiába szórod a lekvár tetejére, előbb-utóbb benne lesz az egész lekvárban.
Van egy trükk azoknak, akik semmiképp nem akarják, hogy az ételbe belekerüljön a szalicil, Na-benzoát, akármi, ámde nem bíznak a tartósítószer nélküli befőzésben: az üveg szájára celofánt teszek, erre szórom a tartósítószert, majd ráteszem a csavaros tetőt. Ezután már fejtetőre lehet állítani az üveget, a tartósítószer kívülről véd, de nem elegyedik az étellel.
"2: Nem az van benne. Egyébként meg ne szedd, mert felesleges."
Az van benne, és te hülye vagy!
7: Juj de goni valaki.
Akkor egyed a szalicilt, felesleges a drága gyógyszer ;)
Légyszi fejezzétek már be, annyira felesleges...
Én örülök, hogy kaptam egy jó tanácsot, jól érzi magát a kis lelkem, hogy megoldódott a problémám, ti meg csak romboljátok magatokat a veszekedéssel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!