Hol lehet szalicilt kapni Magyarországon?
Figyelt kérdés
Állítólag betiltották, mert káros az egészségre!Nagyanyáink nem ebbe haltak bele, de még csak betegek sem lettek tőle!2016. júl. 24. 10:09
1/9 anonim válasza:
A tiltás már feloldva. Elvileg bármelyik élelmiszerboltban. Ha mégsem kapsz akkor gyogyszertár.
3/9 A kérdező kommentje:
Az "Orvosszakértő vagy?" Válaszadónak! Nem vagyok de tapasztalt ember vagyok, és felhívom figyelmét a cinikus válaszadónak, ha nincs válaszolni valója ne kérdezzen...Ez bunkósság!Másrészt: vettél már be Kalmopyrin? Aszpirint? és még sorolhatnám memnnyi és melyik gyógyszer mennyi szalicilt, szalicilsavat tartalmaz..
2016. júl. 25. 07:42
4/9 Noblesse Oblige válasza:
Gyógyszertárban nem adják ki én már próbáltam. És élelmiszerüzletek polcaira sem került vissza, mert ott is néztem. Pedig nekem is kéne.
5/9 anonim válasza:
Natrium-karbonatnak hivjak mar. Ugyanaz a ketto
6/9 Noblesse Oblige válasza:
De mennyire, hogy nem!
A Natrium karbonátok közé tartozik, pl a mosószóda, szódabikarbóna. De a sütőporban is van szódabikarbóna. Szóval te melyiket használod?
A szalicil már ott nem felel meg, hogy nincs benne Na. Ellenben van benne 2 -OH és egy karboxil csoport!
7/9 anonim válasza:
Én sem láttam újra boltban,(sajnos ) de itt azt olvastam, valaki azt írta, hogy mezőgazdasági boltokban korlátlanul lehet kapni.A közelünkben nincs ilyen bolt, így megerősíteni nem tudom, de szerintem elképzelhető.
8/9 anonim válasza:
Bemegyek, bármelyik kisboltba, vagy Tescoba kapok. Nátrium-Karbonát a neve
9/9 anonim válasza:
Amit te látsz a nátrium-benzoát (E211) még rá is van írva, hogy szalicil helyett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!