Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Most vettem életemben először...

Most vettem életemben először Mozzarella sajtot (az a leves cucc). Hogyan a legcélszerűbb fogyasztani (mit érdemes enni hozzá, és milyen módozatban elkészíteni/összeállítani) (valami egyszerűbb. )?

Figyelt kérdés
Akciós volt
2016. júl. 17. 08:53
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Én melegen jobban szeretem, hidegen túl gumis nekem az állaga. Egyszer ettem forró paradicsomlevesbe téve, isteni volt. Egyébként melegszendvicsbe, pizzára teszem szívesen, "nyersen" olyanba max .hogy tojássaláta.
2016. júl. 17. 15:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/22 A kérdező kommentje:
Kedves Válaszolók (hozzászólók)! Én kifejezetten szeretem a sajtokat, de ez lehet, hogy nem véletlenül volt akciós (2-t fiz, 3 - at kap) - szóval se ízét se... nem éreztem. Az állaga sem volt nagyon megnyerő. Lehet, hogy melegen jobban kiadja a zamatát. Persze, az is bejátszhat, hogy azzal kezdtem, megkostolgattam a levét (egy pohárba öntöttem), az ugye erőteljesebb ízű - nem rossz). Amikor ettem, csak a rá öntött kevés oliva ízét éreztem.. Van még 2, mert ugye 3 -at vettem.(ezeket is én eszem meg - egyedülálló). Erről jut eszembe...........(ffi 59)
2016. júl. 17. 15:52
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
A mozzarella viszonylag semleges ízű.
2016. júl. 17. 20:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/22 anonim ***** válasza:

Amikor először ettem, én is csak rágtam, rágtam és néztem nagy boci szemekkel apukámra, aki kinevetett, mert az akkori kedvenceim, edami és társai után ez egy abszolút íztelen, nem karakteres sajt. A füstölt változata is borzalmas. Ezért szeretem melegen, mert hő hatására az állaga nagyon kellemes lesz és főleg a paradicsom ízével együtt nagyon finom.


De nyugodj meg, nincs lejárva, a mozzarella ilyen.

2016. júl. 17. 22:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/22 A kérdező kommentje:
Köszi!! A 3 -ból már 2 -t megettem (10 dekásak) - úgy ettem mindkettőt, ahogy az egyik válaszoló írta : felszeleteltem, hozzá egy paradicsomot is, egy kis bazsa.. egy kis olivaolaj (plusz kenyeret ettem hozzá).Bár a sajtnak se íze, se ..., nem volt, az egész így együtt mégis egy érdemleges összeállítás, kellemes étel. A sajt egyfajta töltőanyag szerepet tölt be benne, nélküle nem lett volna olyan jó, mint vele. Lehet, hogy a 3.-at is így eszem meg, ha nem adódik valamilyen melegített verzióban elfogyasztani. Viszont a levét mindkettőnek megittam (pohárból). Azt viszont ízletesnek találtam.
2016. júl. 18. 04:11
 16/22 anonim ***** válasza:

Az csak enyhén sós lé, bajod semmiképpen nem lesz tőle. A harmadikat próbáld ki, a paradicsomon kívül egy csomag paprikával töltött zöld olivabogyóval. Persze a bazslikom itt is fontos, hogy valami íze legyen.

Ha most nem ízlett, nem fogod megszeretni, de legalább kipróbáltad :)

2016. júl. 18. 10:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/22 A kérdező kommentje:
Köszi!! Szerintem olivabobyóm nem lesz
2016. júl. 18. 10:59
 18/22 A kérdező kommentje:
Az előbbi véletlen ment el .... Szerintem olivabogyóm nem lesz - magát az olivabogyót íztelennek érzem (akár a mozzarellát). Egyébként is, azt hogyan lehet megtölteni paprikával (piros? ..zöld? - valszeg zöld, de egy olivabogyóba mennyi zöldpaprika fér(??).(megéri a vesződséget?).Az úgy -bár igaz :"nem szerettem meg" a Mozzarellát - de azért pozitív "hős" az ételeim között. Nem tartom nagyon karakteres ízűnek - vagy monjam úgy simán csak : élvezetesnek, ízletesnek, de mégis csak egyfajta sajt, és a sajtoknak én általában nagy híve vagyok. Sajna, csak az olcsóbbakat veszem, pedig állítólag érdemes a drágábbakkal is próbálkozni - állitólag a pl. 3 x olyan drágából a harmadrésze is ad olyan elégedettséget, mint az olcsóbból a 3x -os mennyiség... (?)
2016. júl. 18. 11:09
 19/22 anonim ***** válasza:

Nagyon jól ráéreztél a különbségre. A 3-szoros ár, bizony legalább háromszor annyi pluszt is ad, vagyis megéri, mert a kevesebb, több... Nekem is idő kellett hozzá, hogy rájöjjek, hogy nemcsak trappista van a világon ( és tényleg senkit nem szeretnék megbántani vele ).

Az olivabogyóra térve, nagyon egyszerűen ízesítik. Kimagozás után dugnak bele, kis darab piroshúsú paprikát, fokhagymát, de vettem már mandulával töltöttet is.

Persze ezeket nem kilószám fogyasztja az ember, de egy jó mediterrán salátához, vagy jóféle sajtokhoz, néha megéri 1-1 csomaggal /üvegcsével venni.

Persze abszolúte ízlés dolga.Én pl a fekete olajbogyót nem szeretem, pedig arra lenne módom bőségesen enni, de hiába, nekem nem ízlik, nem megy le. A szagát sem bírom.

Nem vagyok elutasító más kultúrák ételeit megkóstolni, kipróbálni, ami ízlik ízlik, ami nem, nem erőltetem.

üdv:)

2016. júl. 18. 12:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/22 A kérdező kommentje:
Köszi ! - ha az olivabogyót az Általad leírt módon készen is lehet venni, - lehet, egyszer kipróbálom. Akárcsak a drágább sajto(ka)t. Egynek homályosan "meg is van" a neve, az egyik fiatalabb kollégám beszélt róla - ha végignézem a sajtok listáját, felismerném a hangzása alapján. Én sem vagyok a saját magam ellensége, úgyhogy biztosan ki fogom próbálni (és nem is csak kipróbálni). Köszi!!!
2016. júl. 18. 13:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!