Hány évesen érdemes elkezdeni sütni-főzni?
Engem anya már 9 évesen befogott.
Ez eredménye az lett hogy 14 vagyok és én főzök. (persze valamit recept ből)
Ez milyen egy kérdés???? Örülj, hogy érdeklődik!!!!
Mások egy ilyen kislányért imádkoznak. :-)
Ennyi idős koromra már profin sütöttem palacsintát. Sőt a vasárnapi ebéd elengedhetetlen rántotthús + sült krumpli kombóját is általában én prezentáltam a családnak.
Tizenkét évesen már nem baba, akit a széltől is óvni kell.
Anno még az "átkosban" a felső tagozatos gyerekek gyakorlati óra keretében sütöttek-főztek akár ötödiktől is (10! éves).
Csak egy a fontos, hogy ne vedd el a kedvét a gyakorlástól, kísérletezéstől, legyél vele türelmes. Egyébként már nem egy gyerekeknek szóló szakácskönyv van, amikben pont azok az ételek vannak, amiknek az elkészítésébe bátran belevághat.
Nincs korhatár ! 9 éves lehettem, amikor már önállóan is főznöm kellett, a testvéreimre is. Édesanyám eleinte kuktaként fogott be, pucolások, mosogatás nyilván, de nagyon keményen megtanította velem az alapokat.(nem mindig voltam boldog, de ma már nem bánom. ) Természetesen mindent taníts meg neki, amire nyitott. Nem kell erőltetni, amit ő maga szeretne, de közben szépen becsempészed az alapokat is.
Tényleg boldog lehetsz, hogy érdekli a konyha, egész életében hasznát veszi, amit ma megtanítasz neki.
Ne rögtön főzni tanítsd. Hanem segítsen részfeladatokban, aztán, mi olyan azt csinálhatja egyedül is, úgy hogy te közben figyeled, segíted, ha kell.
Én kiskorom óta segítettem Nagymamámnak sütni, kevertem a krémet, semmi bonyolult. Később már volt, hogy én csináltam, úgy hogy ő mondta pontosan, hogy mit csináljak és meg csináltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!