Van marhalábszár pörköltem, és áztatom a tarkababot. Viszonylag egyszerűen hogyan lehet ebből babgulyás? (ffi 50+)
A babgulyába nem kell füstölt csülök. A füstölt csülkös bablevesbe kell csak, de mindegy.
A pörkölt szaftot hús nélkül felengeded vízzel,
beleteszed babot, fokhagymát is nyomhatsz bele, és babérlevelet is, és nagyjából megfőzöd, ezután mehet bele a répa, petrezselyemgyökér, zeller is. Amikor megfőtt, visszateszed a húst, beleteszed a csipetkét, és még egy kicsit forralod, amíg a csipetke megpuhul. Sózni lehet, hogy kell majd főzés közben, de ha kóstolod, ez kiderül majd,
Ha füstölt ízt akarsz, dobj bele egy kis szalonnabőrt akár, persze a füstölt hús is jó, vagy a kolbász is.
Először tedd fel a tarkababot, amikor az már félig megfőtt, akkor tégy bele zöldséget (=répa, gyökér, zeller, petrezselyem), egy kisebb fej vöröshagyma is egészben, (=később kidobandó belőle!) amikor már ezek is majdnem készre főttek, akkor a felmelegített, felhígított marhapörköltet borítsd bele, és főzd készre az egészet.
Közben a savát, csípősségét ellenőrizd le, ha kell pótold, ill. ha kell, akkor még törtpaprikát is szórhatsz a tetejére, és menet közben az is belefő.
Jó étvágyat kívánok!
A két 68 %-os, majdnem ugyanúgy csinálnánk, de nem ugyanazok a személyek vagyunk.
Jó az így is, úgy is, de amikor van pörkölt-maradék, valóban felesleges még egy füstölt csülköt is beáldozni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!