Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Almás pitét szeretnék holnap...

Almás pitét szeretnék holnap sütni, de unom már a megszokott régi receptet. Hogyan készíthetném?

Figyelt kérdés
Légyszi a különböző oldalak bemásolását mellőzzétek, mert kisbabóm van és nincs túl sok időm olvasgatni, szörfözgetni a különböző oldalakon. Köszi
2008. szept. 27. 19:37
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Olga almás sütije


tészta:

5 tojás

20 dkg cukor

20 dkg finomliszt

pici só

1 cs. sütőpor

1-2 ek. kakaó

1 dl olaj

1 dl víz

alma

fahéj


krém:

2 cs. vaníliás pudingpor

20 dkg cukor

1/2 l tej

1 cs Ráma margarin

tetejére kakaópor


5 tojás sárgáját a cukorral, olajjal, vízzel habosra keverjük majd a sütőporral elkevert lisztet lassanként hozzá adjuk, végül a tojások kemény habját.

Egy közepes méretű tepsit alufóliával kibélelünk, kivajazzuk és az alját beterítjük vékonyra szeletelt almával és meghintjük fahéjjal.

A tészta egyik felét rá kell önteni. A másik frelébe belekeverni 2 kanál kakaót, majd az is ráönteni.

Közepes lángon, tűpróbáig sütni.

Közben a két pudingot tejjel, cukorral megfőzni. Ha kihült, a margarinnal krémesre keverni.

A kihült tésztát kifordítani a tepsiből és a krémet rákenni az almás felére.

Végül kakaóporral megszórni.



Javaslat:

a cukrot a tésztában és a krémben is lehet csökkenteni, valamint a margarint is.

2008. szept. 27. 21:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Tök egyszerű, nagyon kiadós,lustáknak és főzni nem tudóknak is ajánlom:


Amerikai pite


4 dl liszt

4 dl buzadara (gríz)

4 dl cukor

2 sütőpor


Ezeket jó alaposan összekevered.


Kell még 2 kg reszelt alma.


Az átlagnál nagyobb és mélyebb tepsit kiolajozol.A lisztes keverék 1/4-ed részét beleszórod a tepsibe.Erre jön a rezelt alma 1/3-a.Liszt -alma....igy 4 sor lisztes 3 sor almás csik lesz.A tetejére liszt jön.

1 rámát felolvasztani 1 dl tejjel bele 3 vaniliáscukrot,ezt elsimitani a tészta tetején.(Nem árt ha megbökdösöd a tésztát hogy a vaj közé folyjon)Megsütöd.Aztán rájössz hogy ez is egy olyan süti ami valamiért párolog,vagy illan vagy nem tudom....de rohamosan eltűnik.

Ebből az adagból nagyon sok lesz!

2008. szept. 27. 21:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszi csajok mindegyiket kipróbálom!
2008. szept. 27. 22:39
 4/5 anonim ***** válasza:
76%
Az utolsó sütihez nem kell tojás?
2008. szept. 28. 14:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

ALMÁSPITE MÁSKÉPP



Hozzávalók:


1,25 kg savanykás alma

kevés citromlé


A krémhez:

½ l tej,1 csomag vaniliás pudingpor, 2 tojás, 3 csom. vaniliás cukor


A kevert tésztához:

20 dkg Ráma, 20 dkg cukor,1 csipet só, 1 csomag vaniliás cukor, citromhéj 2 kávéskanál,1 teáskanál fahéj, 4 tojás, 10 dkg mogyoró /én dióval csináltam/, 20 dkg liszt,2 teáskanál sütőpor.


A dekorációhoz: porcukor és durvára vágott pisztácia.


Elkészítése:

1./ Az almákat meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, negyedekbe vágjuk és legyező alakba bevagdossuk. Citromlével locsoljuk meg, így nem lesz barna.


2./ A krémhez 5 ek. Tejjel elkeverjük a pudingport. A tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgáját hozzáadjuk. A maradék tejet a vaniliás cukorral felforraljuk, és a bekevert pudingport beleönjük


3./Közben a tojásfehérjét felverjük, majd a kissé lehűtött krémbe forgatjuk

.

4./ A tésztához minden hozzávalót egy keverőtálba teszünk, dagasztógéppel kb. 4 percig összedolgozzuk.


5./Egy tepsit kivajazunk, a tésztát ráterítjük. A krémet rásimítjuk, az előkészített almákat elrendezzük rajta. /Egymásmellé helyezve kissé nyomkodd bele a krémbe./

Előmelegített sütőben 175 fokon 5o percig sütjük kb

.

6./ a süteményt kihűtjük, majd porcukorral és pisztáciával megszórjuk. Én az utóbbit nem szórtam rá. Így is nagyon finom volt!

2008. okt. 18. 14:29
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!