Almás pitét szeretnék holnap sütni, de unom már a megszokott régi receptet. Hogyan készíthetném?
Olga almás sütije
tészta:
5 tojás
20 dkg cukor
20 dkg finomliszt
pici só
1 cs. sütőpor
1-2 ek. kakaó
1 dl olaj
1 dl víz
alma
fahéj
krém:
2 cs. vaníliás pudingpor
20 dkg cukor
1/2 l tej
1 cs Ráma margarin
tetejére kakaópor
5 tojás sárgáját a cukorral, olajjal, vízzel habosra keverjük majd a sütőporral elkevert lisztet lassanként hozzá adjuk, végül a tojások kemény habját.
Egy közepes méretű tepsit alufóliával kibélelünk, kivajazzuk és az alját beterítjük vékonyra szeletelt almával és meghintjük fahéjjal.
A tészta egyik felét rá kell önteni. A másik frelébe belekeverni 2 kanál kakaót, majd az is ráönteni.
Közepes lángon, tűpróbáig sütni.
Közben a két pudingot tejjel, cukorral megfőzni. Ha kihült, a margarinnal krémesre keverni.
A kihült tésztát kifordítani a tepsiből és a krémet rákenni az almás felére.
Végül kakaóporral megszórni.
Javaslat:
a cukrot a tésztában és a krémben is lehet csökkenteni, valamint a margarint is.
Tök egyszerű, nagyon kiadós,lustáknak és főzni nem tudóknak is ajánlom:
Amerikai pite
4 dl liszt
4 dl buzadara (gríz)
4 dl cukor
2 sütőpor
Ezeket jó alaposan összekevered.
Kell még 2 kg reszelt alma.
Az átlagnál nagyobb és mélyebb tepsit kiolajozol.A lisztes keverék 1/4-ed részét beleszórod a tepsibe.Erre jön a rezelt alma 1/3-a.Liszt -alma....igy 4 sor lisztes 3 sor almás csik lesz.A tetejére liszt jön.
1 rámát felolvasztani 1 dl tejjel bele 3 vaniliáscukrot,ezt elsimitani a tészta tetején.(Nem árt ha megbökdösöd a tésztát hogy a vaj közé folyjon)Megsütöd.Aztán rájössz hogy ez is egy olyan süti ami valamiért párolog,vagy illan vagy nem tudom....de rohamosan eltűnik.
Ebből az adagból nagyon sok lesz!
ALMÁSPITE MÁSKÉPP
Hozzávalók:
1,25 kg savanykás alma
kevés citromlé
A krémhez:
½ l tej,1 csomag vaniliás pudingpor, 2 tojás, 3 csom. vaniliás cukor
A kevert tésztához:
20 dkg Ráma, 20 dkg cukor,1 csipet só, 1 csomag vaniliás cukor, citromhéj 2 kávéskanál,1 teáskanál fahéj, 4 tojás, 10 dkg mogyoró /én dióval csináltam/, 20 dkg liszt,2 teáskanál sütőpor.
A dekorációhoz: porcukor és durvára vágott pisztácia.
Elkészítése:
1./ Az almákat meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, negyedekbe vágjuk és legyező alakba bevagdossuk. Citromlével locsoljuk meg, így nem lesz barna.
2./ A krémhez 5 ek. Tejjel elkeverjük a pudingport. A tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgáját hozzáadjuk. A maradék tejet a vaniliás cukorral felforraljuk, és a bekevert pudingport beleönjük
3./Közben a tojásfehérjét felverjük, majd a kissé lehűtött krémbe forgatjuk
.
4./ A tésztához minden hozzávalót egy keverőtálba teszünk, dagasztógéppel kb. 4 percig összedolgozzuk.
5./Egy tepsit kivajazunk, a tésztát ráterítjük. A krémet rásimítjuk, az előkészített almákat elrendezzük rajta. /Egymásmellé helyezve kissé nyomkodd bele a krémbe./
Előmelegített sütőben 175 fokon 5o percig sütjük kb
.
6./ a süteményt kihűtjük, majd porcukorral és pisztáciával megszórjuk. Én az utóbbit nem szórtam rá. Így is nagyon finom volt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!