Hogyan kell a narancsot "megnyúzni"?
Simán meg lehet nyúzni egy normális darabot.
Először a szára közelében ki kell hasítani egy kisebb darabot a héjából (lehet körömmel is, vagy késsel) - utána szépen, egyre nagyobb darabokat lehet tépni (vágni nem jó, az nem olyan pontos).
köszönöm a válaszokat.
reméltem, h van valami hasonló praktika, mint a paradicsomnál (h ugye azt leforrázzuk és le lehet húzni a hélyát, úgy, h a húsa nem sérül). de ezek szerint, ahhoz, h csak a narancs husa legyen és ne legyen semmi hártya rajta, pusztán türelem kérdése...
köszönöm
köszönöm a válaszokat!
ha esetleg valaki tud még valami praktikát, h azt a vékony hártyát, ami a szeletekkzött a hús körül van (mert erről kérdezősködök, nem a narancssárga külső hélyról), szóval azt hogy lehet pancs nélkül leszedni, akkor írja meg bátran - várom nagyon. köszi
Ha arra vagy kíváncsi, hogyan kell a narancsot kifilézni:
"a gyümölcs két végét levágjuk, egy vágódeszkára állítjuk. Egy nagyon éles késsel a felső végénél indulva, a gyümölcs kerek formáját szorosan követve, 4-5 darabban, függőlegesen, fentről lefelé haladva, levágjuk a héját, úgy, hogy a gyümölcsön egyáltalán ne maradjon fehér hártya. A „meztelen” gyümölcsöt ekkor kézbe vesszük, és óvatosan kivágjuk a cikkelyeket az elválasztóhártyák közül."
Képek: [link]
Azért ez is "úsztat" valamelyest - csináld egy tálcán, és idd meg a levet aztán. A nagyon éles kés fontos!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!