Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mit lehet készíteni, vagy...

Mit lehet készíteni, vagy hova tudom felhasználni a tojásfehérjét?

Figyelt kérdés
Süteménykészítéskor együtt próbáltam felverni a fehérjét a cukorral, de folyós maradt, ezért csináltam a sütihez egy újabb adagot. Viszont így az lenne a kérdésem, hogy a megmaradt folyós fehérjét mihez lehet felhasználni, vagy mit tudnék vele csinálni? Ötleteket szeretnék kérni, nincs szívem kiönteni... ;)
2016. máj. 28. 17:08
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Sütemény töltelékekbe belekeverheted. Akár egy túrós palancsinta túrójába is.
2016. máj. 28. 18:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Egyelőre fagyaszd le, majd, ha lesz még több tojásfehérjéd is, csinálhatsz belőle habcsókot.

vagy a cukros tojásfehérjét gőz fölött verd kemény habbá, majd lazán keverd össze valamilyen gyümölcspéppel, pl eperrel, és egy finom pohárkrémed lesz belőle.

2016. máj. 28. 19:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Lefagyasztanám, aztán ha adódik valami, felhasználnám. Sok sütiben teljesen jó a több fehérje, én elég lazán kezelem a dolgot ahhoz, hogy olyanokban is felhasználjak egy keveset, aminek a receptjében ugyanannyi sárgája van (főleg, hogy a tojások sárgája/fehérje aránya is szór, sok tojás mellé 1-2 plusz fehérje nem sok vizet zavar), rengeteg direkt tojásfehérjét igénylő sütirecept is van, mivel a sok tojássárgájás édesség és süti miatt sokszor marad meg tojásfehérje a konyhákban, igaz, ha nem cukros, akkor azért több dologra használható, de az emberek szeretik az édességeket... Még ha nem is tudtad felverni, vannak receptek, amikhez az sem kell.
2016. máj. 28. 21:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
47%
Hozzákavarnám 1-2 másik egész tojáshoz, vacsorára rántottához tökéletes megsütni!
2016. máj. 29. 06:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Habcsók

Gyümölcshabok

Angyaltorta

Női szeszély

Püspökkenyér

Rákóczi túrós

Pavlova torta

2016. máj. 29. 07:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
54%

Rántottának érdekes lenne a cukros tojásfehérje, de vannak kivételek is.

Pl Portugáliában karácsony szentesti- elmaradhatatlan- finomság az édes fahéjas bundáskenyér.Kb úgy, mint itthon a mákosguba/bejgli.

Nemcsak 1 próbát ér meg, mert nagyon-nagyon finom.

2016. máj. 29. 12:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Le lehet pontozni a válaszomat, de, aki a rántottát ajánlotta, valószínű, még nem itta meg a reggeli kávéját, és a szövegértelmezése még nem bontakozott ki.

A kérdésben cukros- nem sikeresen felverődött- tojásfehérjéről volt szó...

Menteni akartam a menthetőt, hogy azért a cukros tojáshab, egész tojásokkal kiegészítve, még akár jól is sülhet el, de hát hiába :/

2016. máj. 29. 18:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Rántottába nem tenném :) De liszttel, tejjel, olajjal bekeverve megpróbálnám kisütni valamilyen palacsintatésztának. Aztán mehetne rá lekvár. Amúgy túróval, darált mákkal, darált dióval összekeverve jó töltelék lehet süteménybe, de palacsintába is.
2016. máj. 30. 10:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat ;)
2016. jún. 21. 09:40

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!