Mit lehet készíteni, vagy hova tudom felhasználni a
tojásfehérjét?
Figyelt kérdés
Süteménykészítéskor együtt próbáltam felverni a fehérjét a cukorral, de folyós maradt, ezért csináltam a sütihez egy újabb adagot. Viszont így az lenne a kérdésem, hogy a megmaradt folyós fehérjét mihez lehet felhasználni, vagy mit tudnék vele csinálni? Ötleteket szeretnék kérni, nincs szívem kiönteni... ;)
2016. máj. 28. 17:08
1/9 anonim válasza:
Sütemény töltelékekbe belekeverheted. Akár egy túrós palancsinta túrójába is.
2016. máj. 28. 18:27
Hasznos számodra ez a válasz?
2/9 anonim válasza:
Egyelőre fagyaszd le, majd, ha lesz még több tojásfehérjéd is, csinálhatsz belőle habcsókot.
vagy a cukros tojásfehérjét gőz fölött verd kemény habbá, majd lazán keverd össze valamilyen gyümölcspéppel, pl eperrel, és egy finom pohárkrémed lesz belőle.
2016. máj. 28. 19:23
Hasznos számodra ez a válasz?
3/9 anonim válasza:
Lefagyasztanám, aztán ha adódik valami, felhasználnám. Sok sütiben teljesen jó a több fehérje, én elég lazán kezelem a dolgot ahhoz, hogy olyanokban is felhasználjak egy keveset, aminek a receptjében ugyanannyi sárgája van (főleg, hogy a tojások sárgája/fehérje aránya is szór, sok tojás mellé 1-2 plusz fehérje nem sok vizet zavar), rengeteg direkt tojásfehérjét igénylő sütirecept is van, mivel a sok tojássárgájás édesség és süti miatt sokszor marad meg tojásfehérje a konyhákban, igaz, ha nem cukros, akkor azért több dologra használható, de az emberek szeretik az édességeket... Még ha nem is tudtad felverni, vannak receptek, amikhez az sem kell.
2016. máj. 28. 21:40
Hasznos számodra ez a válasz?
4/9 anonim válasza:
Hozzákavarnám 1-2 másik egész tojáshoz, vacsorára rántottához tökéletes megsütni!
2016. máj. 29. 06:39
Hasznos számodra ez a válasz?
5/9 anonim válasza:
Habcsók
Gyümölcshabok
Angyaltorta
Női szeszély
Püspökkenyér
Rákóczi túrós
Pavlova torta
2016. máj. 29. 07:54
Hasznos számodra ez a válasz?
6/9 anonim válasza:
Rántottának érdekes lenne a cukros tojásfehérje, de vannak kivételek is.
Pl Portugáliában karácsony szentesti- elmaradhatatlan- finomság az édes fahéjas bundáskenyér.Kb úgy, mint itthon a mákosguba/bejgli.
Nemcsak 1 próbát ér meg, mert nagyon-nagyon finom.
2016. máj. 29. 12:36
Hasznos számodra ez a válasz?
7/9 anonim válasza:
Le lehet pontozni a válaszomat, de, aki a rántottát ajánlotta, valószínű, még nem itta meg a reggeli kávéját, és a szövegértelmezése még nem bontakozott ki.
A kérdésben cukros- nem sikeresen felverődött- tojásfehérjéről volt szó...
Menteni akartam a menthetőt, hogy azért a cukros tojáshab, egész tojásokkal kiegészítve, még akár jól is sülhet el, de hát hiába :/
2016. máj. 29. 18:05
Hasznos számodra ez a válasz?
8/9 anonim válasza:
Rántottába nem tenném :) De liszttel, tejjel, olajjal bekeverve megpróbálnám kisütni valamilyen palacsintatésztának. Aztán mehetne rá lekvár. Amúgy túróval, darált mákkal, darált dióval összekeverve jó töltelék lehet süteménybe, de palacsintába is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!