Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » 60 ezer forint mire elég?

60 ezer forint mire elég?

Figyelt kérdés
Városi család az utolsó szál petrezselyemzöldig mindet venni kell, 3 tagú család, egy óvodás, egy tejérzékeny és egy diabéteszes. Vajon elég ennyi pénz egy havi ételre?

2016. máj. 27. 09:21
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
27%
Nagyon nagy kreativitással és megalkuvással, nehezen.
2016. máj. 27. 09:39
 2/11 anonim válasza:
37%

Szerintem ki lehet ezt hozni, persze oda kell figyelni a bevásárlásnál.

Rá kell szánni az időt és kipróbálni új dolgokat, amik viszonylag kevesebb pénzből jönnek ki és a "célra" megfelelnek, pl. a diabéteszes személynek a zabpehely kiváló alapanyag és 180 forint fél kiló, utána kell nézni milyen receptek vannak amiket diabéteszes is fogyaszthat és kipróbálni néhányat. Viszont ugyanezt fogyaszthatja a másik két személy is (feltéve ha a tejet kihagyod), és még egészséges is.

2016. máj. 27. 09:45
 3/11 anonim ***** válasza:
26%

Max nagyon szegényesen :(

Húsra ne költsetek ennyiből, inkább vitamindús zöldséges ételek legyenek hüvelyesekkel, rizzsel kombinálva. Tejtermékekből, tojásból legyen.

Olcsó ételek pl gombapörkölt, cukkiniragu, krémlevesek, rakott brokkoli, karfiol, lecsó, ratatouille, káposztás ételek, sóska, spenót, főzelékek, zöldséges rizs vagy tészta.

2016. máj. 27. 09:52
 4/11 aperitif ***** válasza:
75%

Utolsó válaszoló, a diabéteszes nem ehet sok zöldséget, rizst, hüvelyest, a tejérzékeny nem ehet sok tejterméket, az óvodásnak meg szüksége van mindkettőre, és mind a hármuknak szüksége lenne a húsra.

Kérdező, azt javaslom, hogy kérd ki diabetikus szakember tanácsát, mik azok az élelmiszerek, amiket mindketten ehettek, és ezekből próbálj meg kihozni valamit. Egyébként ez a pénz még három egészséges ember számára is nagyon kevés.

2016. máj. 27. 10:19
 5/11 anonim ***** válasza:
31%

Tej-érzékenynél a tej- és tejes dolgok kilőve!!!

Olcsó húsok: sertés-máj, még esetleg a csirke máj is belefér, baromfi csontosa = szárnya, far-hát, nyak: ezekből kiadós a rizses-hús, pörkölt nokedlivel (=gluténmentes lisztből!), egyéb fehérjéket tojás, gomba, amiket bátran lehet és sokféle-módon.

Nem könnyű kihozni 3 embernek, ilyen feltételek mellett, havi 60 ezerből, erősen kell bűvészkedni.

2016. máj. 27. 10:30
 6/11 anonim ***** válasza:
15%

A diabéteszesnél az étel ch értékét kell figyelni, ehhez segítségül felteszek egy kcal-táblázatot, amikből le tudod kérdezni az egyes kaja-félék kcal, ch, és egyéb értékeit:

[link]

De sok receptet találhatsz a neten "laktózmentes ételek" címszóval.

2016. máj. 27. 10:38
 7/11 anonim ***** válasza:
21%
hát én 10e ftból gazdálkodok havonta glutén és laktózérzékenyként. ha én megoldom, akkor ti is.
2016. máj. 27. 12:01
 8/11 anonim ***** válasza:
6%
Jó esetben a gyerek ehet az oviban. Úgy már szerintem ki lehet hozni. Én is a több zöldséget javaslom, változatosan elkészíthető és olcsóbb, mint a hús, főleg ha körülnéztek több piacon, vagy akár a lidl-ben is záráskor fillérekért utánad dobják a zöldséget.
2016. máj. 27. 14:21
 9/11 anonim ***** válasza:
67%

Írd már meg légyszi, hogy 1 hónapra 10 ezerből hogyan jössz ki, glutén és tej-érzékenyen, miket eszel, veszel, egyáltalán hol élsz te???

Szerencsére nekem nincsenek ilyen egészségügyi gondjaim, de igen szeretném tudni, hogyan is kell ezt csinálni!

És gondolom, még sokan követnénk példádat....

2016. máj. 27. 14:23
 10/11 anonim ***** válasza:
18%

Simán kijönnék belőle. Nem eszem laktózt, glutézt, normál cukrot, nagyon szénhidrátszegényen eszem s szerintem egészségesen s igen jókat. Általában 20 ezer fölött (30 ezernél több soha nem kellett, de azóta életmódot váltottam, szegényedtem is s most olcsóbban jövök ki), de 20 ezer is elég, számolgattam már, hogy napi 500ft is elég. De ott már megvannak a korlátok, nincsenek flancos nasik és drága alkatrészek, maximum egészen pici mennyiségben. Most pl. a karfiol is drága alkatrész, sok hete nem veszek, mert igen drága, viszont van friss idei káposzta, odavagyok érte, nyers zöldségnek is azt eszem.

Nyilván magam készítek mindent, ebbe nem fér bele az, hogy boltban vegyem a kókusztejet (nem is ízlik, a sajátom sokkal jobban, napi szinten használom. ennek nincs köze ahhoz, hogy nem iszom tejet, sok évig semmilyen tejpótlékom nem volt, minek? annyi mást lehet enni, inni. bár a kávéhoz nekem kell, de biztos nem ittam kávét anno).

Nagyon sok múlik azon, hogy ki mit hajlandó megenni s mennyire kreatív s tapasztalt az, aki főz. Süt-e kenyeret, tud-e mindenkinek megfelelőt s ugyanazt főzni. Én semmi nehézséget nem látok egy tejérzékeny táplálásában, a cukorbeteg érdekesebb, de ha az a fajta, aki elvan erősen szénhidrátszegény diétán (elvileg pont az a jó nekik, de úgy tudom, ők sem egyformák e téren, finoman fogalmazva), annak lenne a legkönnyebb főznöm, ebben nagy gyakorlatom van. De ha kell a több lassú felszívódású szénhidrát, az sem nagy nehézség, zöldség, barnarizs, zabpehely, még csak nem is olyan drágák, mint az én maglisztjeim (amikből keveset használok, jegyzem meg, s drágábbakat nem is).

A kalóriaigény annyira nem fontos, mivel energiát nagyon olcsón be lehet vinni, miután a szükséges tápanyagbevitel már megvan. Cukorbetegnél lehet gond, ha rengeteg energiát igényel, de nem bírja a zsírt s rosszul van a sok szénhidráttól, a fehérjét nem jó igen magasra emelni, de ez speciális nagy gond akkor is, ha végtelen sok pénz van.

2016. máj. 27. 19:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!