Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Sos tésztasalival kapcsolatos...

Sos tésztasalival kapcsolatos vélemények érdekelnének megoldás?

Figyelt kérdés
sziasztok ki hogy csinál ha egyátalán csinálta már virslis majonézes tésztasalit?

2016. máj. 14. 12:43
 1/8 anonim ***** válasza:
66%

Minőségi virslivel, jófajta tésztával (a mi nem ázik el, al dante marad )és sok vegyes zöldséggel szoktam készíteni.

Pl a mexikói, vagy hasonló zöldségkeverékek kiválóak hozzá.Kevés oliva olajon megpárolom a zöldségeket, a virslit is belevágom, majd összekeverem a leszűrt tésztával.

Jó adag majonézzel összekeverem, amit előtte ízesítettem, borssal, mustárral, kevés tejföllel.

nagyon sokféle variáció lehet, akár gombát,kukoricát, vagy amit szeretsz, azt párolsz össze.

Zöldfűszerekkel is ízesítheted.

Csak fantázia és kóstolás kérdése.

2016. máj. 14. 12:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:
én arra gondoltam tejfölt össze keverem mustárral pici só cukor paprika paradicsom uborka lila hagyma szerinted ugy is finom lesz?
2016. máj. 14. 12:55
 3/8 A kérdező kommentje:
én arra gondoltam teszek bele uborkát paprikát lilahagymát virslit a tejfölt ki kavarom pici só cukorral mustárral majonézzel szerinted finom lesz igy is?
2016. máj. 14. 12:56
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Az elsö által írt recept tökéletes (csak nem "al dante", hanem "al dente" a tészta keménységi foka - ugyan valószínüleg csak elírás, de a többieknek jobb, ha ki van havítva)

Amiket te írtál, azok is jók, de nagyrészt az ízesítésen, füszeresen múlik.

2016. máj. 14. 14:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Jó, amit elgondoltál, csak arra számíts, hogy a friss alapanyagok névi levet is fognak engedni, így én csak akkor csinálnám, ha azonnal el is fogy.A tejföl és a mustár is kellemes, pikáns kombó, de egy csipet cukor még sokat lendítene rajta.

Hát igen, elírtam a roppanósra- fogra való- jelzőt a tészta állagára vonatkozóan, de köszönöm a "havítást " a kedves második válaszolónak :D

2016. máj. 14. 16:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

OK, jogos, én is elírtam, ez bárkivel elöfordul.


Amiért kijavítottalak, az az, hogy sokan eleve nem jól tudnak egy csomó kifejezést:

"al dente" helyett már olvastam "andate" megnevezést is:), illetve "cordon bleu" helyett "gordon bleu"-t, és mielött valaki rosszul jegyzi meg, jobbnak láttam helyesbíteni.


Remélem, nem veszed kötözködésnek, nem ellened szólt a megjegyzésem.

2016. máj. 14. 18:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Szó, sincs róla, hogy kötözködésnek venném.Sőt, teljesen jogos volt a felvetésed, de az igazság az, hogy a magyar helyesírással is hadilábon állnak sokan, nemhogy az idegen szavakkal.

Semmi rossz érzés nincs bennem, csak viccesnek találtam, hogy Te is mellényúltál.

Kellemes hétvégét :)

Üdv.

2016. máj. 14. 19:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 Bé.Gabi ***** válasza:
Talán annyival tudod feldobni az ételed, ha a jó minőségű virslit darabolás után megpirítod esetleg fűszerezed só, bors, fokhagymával /kevéssel/. Ez még növelheti az ételed élvezeti értékét. Arra figyelj még, hogy ne legyen túl sok a majonéz, mert élvezhetetlenné teszi az ételedet.
2016. máj. 15. 11:20
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!