Sos tésztasalival kapcsolatos vélemények érdekelnének megoldás?
Minőségi virslivel, jófajta tésztával (a mi nem ázik el, al dante marad )és sok vegyes zöldséggel szoktam készíteni.
Pl a mexikói, vagy hasonló zöldségkeverékek kiválóak hozzá.Kevés oliva olajon megpárolom a zöldségeket, a virslit is belevágom, majd összekeverem a leszűrt tésztával.
Jó adag majonézzel összekeverem, amit előtte ízesítettem, borssal, mustárral, kevés tejföllel.
nagyon sokféle variáció lehet, akár gombát,kukoricát, vagy amit szeretsz, azt párolsz össze.
Zöldfűszerekkel is ízesítheted.
Csak fantázia és kóstolás kérdése.
Az elsö által írt recept tökéletes (csak nem "al dante", hanem "al dente" a tészta keménységi foka - ugyan valószínüleg csak elírás, de a többieknek jobb, ha ki van havítva)
Amiket te írtál, azok is jók, de nagyrészt az ízesítésen, füszeresen múlik.
Jó, amit elgondoltál, csak arra számíts, hogy a friss alapanyagok névi levet is fognak engedni, így én csak akkor csinálnám, ha azonnal el is fogy.A tejföl és a mustár is kellemes, pikáns kombó, de egy csipet cukor még sokat lendítene rajta.
Hát igen, elírtam a roppanósra- fogra való- jelzőt a tészta állagára vonatkozóan, de köszönöm a "havítást " a kedves második válaszolónak :D
OK, jogos, én is elírtam, ez bárkivel elöfordul.
Amiért kijavítottalak, az az, hogy sokan eleve nem jól tudnak egy csomó kifejezést:
"al dente" helyett már olvastam "andate" megnevezést is:), illetve "cordon bleu" helyett "gordon bleu"-t, és mielött valaki rosszul jegyzi meg, jobbnak láttam helyesbíteni.
Remélem, nem veszed kötözködésnek, nem ellened szólt a megjegyzésem.
Szó, sincs róla, hogy kötözködésnek venném.Sőt, teljesen jogos volt a felvetésed, de az igazság az, hogy a magyar helyesírással is hadilábon állnak sokan, nemhogy az idegen szavakkal.
Semmi rossz érzés nincs bennem, csak viccesnek találtam, hogy Te is mellényúltál.
Kellemes hétvégét :)
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!